Mestarien liigan lohkovaiheen kolmas kierros käynnistyy tänään tiistaina.

La Ligan seuroista tulessa ovat illalla molemmat madridilaisseurat Atlético Madrid ja ja Real Madrid. Atlético pelaa kotonaan Suomen jalkapallomaajoukkueesta tuttujen Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon edustamaa saksalaisseuraa Bayer Leverkusenia vastaan, ja Real Madrid on puolestaan haastavan vierasreissun edessä pelatessaan Istanbulissa Galatasarayn luona.

Atlético Madrid-Bayer Leverkusen

Atlético kärsii pienimuotoisesta ongelmasta hyökkäyspäässä. Maalihanat ovat olleet hiukan tukossa viime peleissä. Viimeisten kuuden pelin aikana joukkue on jäänyt kolmesti maaleitta.

Joukkue koki hiljattain pahan takaiskun, kun ennätyshankinta João Félix loukkasi nilkkansa viikonlopun ottelussa Valenciaa vastaan ja on ainakin pari viikkoa sivussa.

Sivussa joukkueelta ovat myös maaottelussa loukkaantunut montenegrolainen Stefan Savic ja pitkäaikaispotilas Sime Vrsaljko.

Kaksi ensimmäistä Mestarien liigan otteluaan hävinnyt Bayer Leverkusen lähtee metsästämään lohkovaiheen avausvoittoaan nöyränä Wanda Metropolitanolta. Leverkusen hävisi perjantaina Eintracht Frankfurtille vieraissa tylyin 0-3-lukemin. Joukkueen ykkösmaalivahti Lukas Hradecky joutui nöyrtymään entistä seuraansa vastaan. Joel Pohjanpalo katsoi ottelun vaihtopenkin puolelta.

Voitolla Atlético ottaisi ison askeleen kohti jatkopaikkaa. Tappio tietäisi puolestaan Leverkusenille käytännössä jatkohaaveiden kaatumista.

Galatasaray-Real Madrid

Real Madridin tilanne otteluun lähdettäessä on haastava. Joukkue koki viikonloppuna 0-1-shokkitappion La Ligan sarjanousijan Mallorcan vieraana, ja kaiken kukkuraksi Los Blancos on kerännyt Mestarien liigassa kahdesta pelistä vain pisteen. Ennen tiistain ottelua Real on A-lohkon jumbosijalla.

Istanbulissa isäntäjoukkueena toimiva Galatasaray on kerännyt Realin tavoin vain pinnan. Ottelulla on valtava merkitys jatkopaikan suhteen, sillä kumpikin tietää, ettei häviö tule kysymykseenkään jos jatkoon mielitään.

Kotijoukkueen konkarihyökkääjän Radamel Falcaon pelikunto on vielä kysymysmerkki. On kuitenkin mahdollista, että hänet nähdään kentällä.

Real Madridin kapteeni Sergio Ramos myönsi ennen ottelua, että kolumbialainen Falcao on huippukärki. Kaksikko taisteli useaan otteeseen Madridin derbyissä silloin kun Falcao vielä edusti Atléticoa.

Galatasarayn pelaajatilanne on hyvä, mutta samaa ei voi sanoa Realin suhteen. Huolta Zinedine Zidanelle aiheuttavat tänäänkin Gareth Balen, Lucas Vázquezin, Luka Modricin, Nachon ja jo harjoituskaudella loukkaantuneen Marco Asension poissaolot.

Belgialaishankinta Eden Hazardin pitäisi sen sijaan olla joukkueen mukana. Pienikokoinen laituri jätti lauantain Valencia-pelin väliin lapsensa syntymän takia.

Atléticon ja Bayer Leverkusenin välinen ottelu alkaa klo 19.55 ja Galatasaray-Real Madrid klo 22.