Monchi on yksi maailman tunnetuimmista urheilutoimenjohtajista.

Monchi nappasi Sevillan urheilutoimenjohtajan pestin itselleen kesällä 2000. Seura oli juuri pudonnut Segundaan. Monchi oli nostamassa urheilutoimenjohtajana Sevillaa takaisin pääsarjaan ja myöhemmin Euroopan huipulle saakka.

51-vuotias urheilutoimenjohtaja jätti Sevilla-pestin keväällä 2017 ja siirtyi AS Romaan. AS Romassa Monchi vietti vajaat kaksi vuotta ja palasi takaisin Sevillaan vuosi sitten.

Monchi kertoi Sevillan YouTube-videossa katuvansa sitä, miten ei kyennyt täyttämään Marcelinon toiveita. Marcelino toimi seuran päävalmentajana puolen vuoden ajan ja sai potkut helmikuussa 2011.

– Se on aina häirinnyt minua, miten hänen etappinsa Sevillassa sujui. Olen täysin vastuussa siitä. Epäonnistuin. En kyennyt löytämään pelaajia, jotka olisivat sopineet hänen pelitapaansa. Hän oli virheideni uhri, Monchi totesi.

– On tärkeää tietää täysin sataprosenttisesti, mitä valmentaja haluaa. Kerran Rafa Beníteziltä kysyttiin, mitä hän on mieltä Cannobion hankinnasta. Hän vastasi, että kyseessä on loistava pelaaja, mutta hän on pyytänyt sohvan ja saa lampun.

Marcelino on sittemmin valmentanut muun muassa Villarrealia ja Valenciaa. Marcelino voitti vuosi sitten Copan mestaruuden Valencian peräsimessä, mutta sai seurasta syksyllä potkut riitauduttuaan seurajohdon kanssa.