Jalkapallolegenda Diego Maradona käväisi tiistaina espanjalaislehti Marcan haastateltavana.

Meksikon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Doradosia nykyään luotsaava Maradona kertoi lehden haastattelussa muun muassa sen, että haluaa valmentaa tulevaisuudessa Espanjassa.

Maradona ei kuitenkaan lähtisi Espanjaan lyhyen pestin vuoksi.

– Haluaisin valmentaa Espanjassa, mutta sen pitää olla pitkä projekti. Ei voi olla niin, että valmentajille tehdään pitkiä sopimuksia ja sitten annetaan kuukauden jälkeen kenkää. On suositeltavaa ottaa pieni lepo kaiken voittamisen jälkeen. Nyt on aika miettiä virheitä, seurata miten laitapuolustajasi pelaavat ja ovatko topparit kartalla pelitavastasi, Maradona päivitteli.

– Minun on opittava valmentajana vielä paljon. Sen vuoksi aion mennä viikoksi Manchesteriin seuraamaan, miten José Mourinhon Manchester United harjoittelee ja kysymään Mourinholta paljon kysymyksiä. Hän on selvästi maailman paras valmentaja.

– Minun mielestä hän on selvästi paras. Esimerkiksi Pep Guardiolalle annan meriittejä siitä, miten hän onnistui hyödyntämään Barcelonassa Johan Cruijffin jättävän pelitavan. Guardiola ei luonut tikitakaa. Tikitaka on Cruijffin aikaansaannos. Pepin on vain valittava maailman parhaat pelaajat kokoonpanoonsa. Sen avulla tikitakan toimiminen on helpompaa.