Barcelona hankki Malcomin yli 40 miljoonalla eurolla Girodins de Bordeaux’sta kesällä 2018.

Malcom jäi kuitenkin Barcelonassa olemattomalle vastuulle.

Malcomin Barcelona-siirto oli muutenkin kummallinen, sillä monille se näytti siltä, että Barcelona halusi tahallaan näpäyttää AS Romaa. AS Roma oli jo päässyt yhteisymmärrykseen Malcomin siirrosta, kunnes Barcelona tuli viimeisellä sekunnilla väliin ja hankki hänet itselleen.

AS Roma oli pudottanut Barcelonan nöyryyttävästi Mestarien liigasta vain muutamaa kuukautta aiemmin.

Brasilialaislaitahyökkääjä jäi Barcelonassa olemattomalle vastuulle ja siirtyi vuotta myöhemmin Zenitiin. Zenit maksoi Malcomista noin 40 miljoonaa euroa, joten Barcelona sai hänestä pääosin omat takaisin.

Barcelona kuitenkin maksoi siirron välikätenä toimineelle Junior Minguellalle peräti kymmenen miljoonan euron palkkion. Myöhemmin paljastui, ettei Minguella tehnytkään todellisuudessa juuri mitään Malcomin Barcelona-siirron eteen. Minguella työskentelee pelaaja-agenttina, mutta ei edusta Malcomia.

André Cury tarkkaili aiemmin pelaajia Barcelonalle Brasiliassa. Cury johti Barcelonan Etelä-Amerikan pelaajatarkkailutoimintaa.

Què T’hi Jugues haastatteli Curya maanantaina. Cury on edelleen täysin ymmällään siitä, miten Barcelona maksoi kymmenen miljoonaa euroa Minguellalle. Niin suuria palkkioita nähdään vain silloin, kun maailman todelliset kärkinimet vaihtavat seuraa.

– Kymmenen miljoonan euron maksu Minguellalle Malcomin siirron yhteydessä on suoranainen skandaali. Se on yksi suurimmista häpeän aiheista koko seurahistoriassa.

– Barcelona ei missään vaiheessa tarvinnut Minguellan tapaista välikättä. Lisäksi Bordeaux sijaitsee puolen tunnin päässä Barcelonasta, eli et tarvitse välikättä muutenkaan mihinkään. Miten ihmeessä maksat kymmenen miljoonaa euroa miehelle, joka ei tehnyt yhtään mitään, Cury puhisi.

Lähde: Sport