Joan Laporta toimi Barcelonan seurapresidenttinä vuodet 2003-10.

Laportan alaiset vuodet olivat Barcelonan kannalta menestyksekkäitä. Barcelona voitti neljä sarjamestaruutta, kaksi Mestarien liigaa ja yhden Copan. Laporta oli Barcelonan seurapresidenttinä, kun seura voitti historiallisen triplamestaruuden.

57-vuotias Laporta on halukas palaamaan Barcelonan seurapresidentiksi. Barcelona järjestää seurapresidentinvaalit noin puolentoista vuoden päästä, jolloin nykyinen seurapresidentti Josep Maria Bartomeu poistuu roolistaan.

– Aion asettua ehdolle. En pidä tällä hetkellä ainoastakaan ehdokkaasta. Vielä on paljon aikaa jäljellä, mutta asetun ehdolle puoli vuotta ennen kuin uusi seurapresidentti valitaan. Seuraan aktiivisesti Barcelonaa ja valmistan parhaillaan vaaliohjelmaani. Teen seuralle projektipyynnön tulevaisuutta varten, Laporta kertoi RAC1:n haastattelussa.

Laporta pitää Gerard Piquéta oivana vaihtoehtona seuraajakseen.

– Ei olisi ollenkaan huono idea, että minut valitaan seurapresidentiksi ja myöhemmin Piqué on seuraajani, koska pidän häntä oivana vaihtoehtona. Hän tuntee seuran, on Barcelonan kannattaja, seuran pelaaja ja Barcelonan historian paras toppari. Piquélla on asennetta ja työmotivaatiota. Hän on osoittanut olevansa valmis.