Ronald Koeman jäi ilman ensimmäistä pokaaliaan Barcelonan valmentajana, kun Barca taipui sunnuntaisessa Supercopan loppuottelussa Athletic Bilbaolle jatkoajan jälkeen 2-3, vaikka johti peliä kahteen otteeseen. Vaikka finaalitappio oli kova pettymys joukkueelle, joka kaipasi menestyksestä lisäbuustia, uskoi hollantilainen silti heti pelin jälkeen parempaan huomiseen.

– Olemme surullisia ja pettyneitä, koska halusimme voittaa finaalin. Ajattelen silti edelleen, että olemme hyvällä tiellä ja parannamme koko ajan. Meillä ei ole aikaa masentua tästä pitkäksi aikaa, Koeman sanoi toimittajille AS:n mukaan.

– Molemmat joukkueet taistelivat hyvin. Emme luoneet kovin paljon maalipaikkoja. Teimme avausmaalin, mutta Athletic tasoitti nopeasti. Pääsimme taas johtoon, mutta he tasoittivat 90. minuutilla. Siten on vaikeaa voittaa.

Koeman osasi nimetä myös selkeitä parannuskohteita joukkueelleen.

– Meidän täytyy parantaa puolustuspelaamistamme. Meidän täytyy olla kovempia, eikä antaa vastustajan kääntyä, laukoa tai syöttää.

– Minä annan kaikkeni. En tee nyt työtäni huonosti enkä ole parempi silloin, kun voitamme. Tämä tappio oli joka tapauksessa kova takaisku.

Barcelonan peli päättyi surkeasti, kun Lionel Messi otti seurajoukkueuransa ensimmäisen ulosajon turhautuneen huitaisun myötä. Messi pelasi täydet 120 minuuttia, vaikka oli edellisestä pelistä sivussa lievän vamman vuoksi. Kapteenin esitys ei ollut erityisen hyvä, ja moni saattoikin pohtia, pelasiko hän puolikuntoisena.

[readmore from=Espanjan-Supercup]

– Me keskustelimme. Messi sanoi minulle, että hän on siinä kunnossa, että voi olla avauskokoonpanossa. Hän jaksoi hyvin kentällä. Muuta en voi sanoa, Koeman totesi Messin pelaamisesta.

– Ei tämä minusta askel taaksepäin ollut. On totta, että pokaalin voittamisesta voisi saada buustia. Aiomme kuitenkin näyttää seuraavissa peleissä, että olemme hyvällä tiellä.