Serbialaishyökkääjä Luka Jovic saapui Real Madridiin kaksi vuotta sitten kovin odotuksin. Jovic oli juuri paukutellut Eintracht Frankfurtille 17 maalin bundesliigakauden ja päälle kymmenen maalia Eurooppa-liigassa. Real Madrid maksoi hänestä muhkean 60 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Sopeutuminen Espanjaan ja La Liga -vauhtiin on kuitenkin ollut hyvin vaikeaa. Kahden kauden aikana Jovic on pelannut Real Madridissa vain 32 ottelua, ja näissä hän on tehnyt hyvin vaatimattomat tehot: kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Viime kevätkauden Jovic viettikin lainalla vanhassa seurassaan Eintracht Frankfurtissa.

Tänä kesänä 23-vuotias Jovic palasi jälleen Madridiin, mutta vieläkään kärkimies ei tunnu pääsevän lentoon. Ensin pohjevamma vaivasi täyteen treenivauhtiin pääsemistä, ja sitten Jovic pelasi hyvin vaatimattoman ottelun Rangersia vastaan. Uusi valmentaja Carlo Ancelotti otti Jovicin jo tauolla vaihtoon, joten näytöt jäivät vähäisiksi. AS:n mukaan vaihto oli etukäteen suunniteltu, Jovicin aiemmasta loukkaantumisesta johtuen, mutta joka tapauksessa hän ei avausjakson aikana säväyttänyt.

AS kertoo Jovicin olleen aina Carlo Ancelottin mieleen. Lehden mukaan Ancelotti halusi Jovicin joukkueeseensa jo kolme vuotta sitten, kun hän vielä valmensi Napolia. Niinpä valmentajan aikomus on antaa Jovicille tilaisuus näyttää osaamisensa, eivätkä hyökkääjän omatkaan lausunnot epätoivosta kieli.

AS:n mukaan Real Madridin ajatus on edelleen se, että Jovic saatetaan tänä kesänä myydä. Tyydyttävä siirtosumma kartuttaisi kassaa, kun Real Madrid pyrkii hankkimaan Kylian Mbappén hyökkäykseensä. Millään tavalla hoppuilla Madrid ei ratkaisun suhteen silti aio, vaan Jovicille voi olla tarjolla jopa neljä lisänäyttöpaikkaa ennen kuin siirtoikkuna umpeutuu.

Tärkeä näyttöpaikka on varmasti jo ensi viikon sunnuntaina Klagenfurtissa pelattava harjoituspeli AC Milania vastaan. Real Madridin hyökkääjistä Marianolla on edelleen pieniä loukkaantumishuolia, eikä Karim Benzeman pelaamisesta ole vielä varmuutta. Niinpä Jovicin pelaaminen Milania vastaan on varsin todennäköistä.

[readmore from=Jovic-Luka]

– Uskon itseeni ja osaamiseeni. Tiedän, minkä arvoinen olen. Minua odottaa uusi kausi, ja toivon vain, että voisin välttyä täysin loukkaantumisilta, Jovic kommentoi tilannettaan.

Real Madridin La Liga -kausi alkaa 14.8. ottelussa Alavésia vastaan. Jos Jovic onnistuu AC Milania vastaan, voi hän hyvinkin yltää jopa Real Madridin avaukseen tuossa ottelussa. Sen jälkeenkin Real Madrid pelaa vielä kaksi sarjaottelua Levantea ja Real Betistä vastaan ennen kuin siirtoikkuna sulkeutuu. Käytännössä Jovicilla on tasonsa osoittamiseksi siis neljä varapatruunaa, mikäli hän mielii kauden 2021-2022 Real Madridissa viettää.