Barcelona kaatoi Sevillan Tangerissa pelatussa Espanjan Supercupissa lukemin 1–2.

Ratkaisu Marokon illassa nähtiin noin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun tuore maailmanmestari Ousmane Dembele esitteli kovaa vetoaan boksin ulkopuolelta. Hirmukuti upposi yläriman kautta Sevillan maaliin.

Ensimmäisen maalin ottelussa teki kuitenkin Sevilla. Se siirtyi ottelussa 1–0-johtoon kahdeksan minuutin jälkeen, kun Pablo Sarabia pääsi rangaistusalueella nokikkain Marc-Andre ter Stegenin kanssa Luis Murielin esityön ansiosta. Espanjalaishyökkääjä sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Maali hylättiin aluksi paitsiona avustavan erotuomarin liputuksen takia, mutta videotarkistus todisti Barcelona-puolustaja Clement Lengletin olleen alempana.

Maalin jälkeen Barcelona hallitsi peliä suvereenisti ja esitteli ajoittain hienoja syöttökombinaatioita hyökkäyskolmanneksella, mutta vaarallisille maalipaikoilla joukkue ei päässyt. Lenglet nousi kertaalleen sivuvapaapotkussa korkeimmalle, mutta pusku suuntautui reilusti Tomas Vaclikin vartioiman maalin yli.

Ensimmäisen jakson loppupuolella Barcelona sai luotua kunnolla painetta Sevillan päätyyn. Ensiksi Luis Suarez ampui vihaisesti pienestä kulmasta takatolppaa hipoen ohi. Pian tämän jälkeen Rafinha kaadettiin boksin ulkopuolella ja Lionel Messi pääsi ampumaan vapaapotkua. Gerard Pique liukui tolpasta kimmonneen vedon Sevillan maaliin.

Sevillan maalintekijä Pablo Sarabia pääsi kokeilemaan vielä puoliajan lopussa ter Stegenin torjuntataitoja jälleen Murielin esityöstä. Tällä kertaa saksalaisveskari oli vahvempi ja tauolle mentiin 1–1-tilanteessa.

Toisella jaksolla ottelun juoni pysyi samana, mutta Sevilla pääsi ajoittain paremmin vastaiskuihin. Lähimpänä johto-osumaa oli Sevillan Franco Vasquez, kun hän ohjasi kulmapotkun päällään Barcelonan maalin ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin myös Barcelonalla oli oma paikkansa, kun Ousmane Dembele pääsi puolittain läpi, mutta veto suuntautui kohti Vaclikia.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Barcelona aloitti vielä uuden vyörytyksen. Tomas Vaclik venyi kertaalleen maagiseen tuplatorjuntaan. Ensiksi mies nappasi Messin vedon läpiajosta, jonka jälkeen hän venyi vielä Suarezin ampuman paluupallon tielle.

Minuuttia myöhemmin kuitenkin Vaclik kohtasi voittajansa. Dembele päätti kokeilla onneaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Ranskalainen sai palloon unelmaosuman ja nouseva veto tärähti yläriman kautta vastustamattomasti Vaclikin selän taakse.

Sevilla sai vielä lisäajalla oljenkorren, kun Barcelonasta kesällä Sevillaan siirtynyt Aleix Vidal karkasi entisen joukkueensa puolustukselta. Lopulta ter Stegen joutui kaatamaan Vidalin ja pallo vietiin pilkulle.

Saksalaisvahti torjui kuitenkin Wissam Ben Yedderin rangaistuspotkun vasemmasta alakulmasta ja Barcelona pääsi juhlimaan Supercupin voittoa.