Espanjan Copa del Reyn neljännesvälierien toiset osaottelut pelataan alkaneella viikolla.

Tänään tiistaina Valladolid isännöi Getafea ja Robin Lodin edustama Sporting matkaa Valencian isännöitäväksi Mestallalle. Getafe kukisti viime viikolla Valladolidin lisäaikamaalin myötä luvuin 1-0 ja Sporting yllätti El Molinónilla Valencian maalein 2-1.

Illan suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti Mestallalle. Valencian päävalmentajan Marcelinon työpaikka on kenties pelissä. Valencian kausi on ollut lähtökohtiin nähden valtava pettymys, eikä mahdollinen putoaminen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle Sportingille Copassa auttaisi asiaa.

La Voz de Asturiasin mukaan Lod on illalla Mestallalla avauksessa. Superdeporte kertoo Valencian lähtevän otteluun lähtökohtaisesti B-miehistöllään. Jos Sporting etenee otteluparista jatkoon, olisi se ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Copan puolivälierissä. Sporting pudotti jo aiemmin Copassa La Liga -seura Eibarin.

Levante on kiinni Copan puolivälieräpaikassa. Se vaatii vielä vahvan 90-minuuttisen Camp Noulla. Kuva: Getty

Torstaina Levante vierailee Barcelonan isännöitävänä Camp Noulla. Levante voitti avausosan kotikentällään viime viikolla maalein 2-1 ja lähtee siten maalin etumatkalta torstain kamppailuun.

Barcelona on luonnollisesti vieläkin suosikki jatkopaikan suhteen, mutta viime viikolla Levantella oli loistopaikat tehdä useampikin osuma. Levante ei ollut pelillisesti alakynnessä avausosassa, vaikka pelasi B-miehistöllään. Barcelona on osoittanut pistävänsä kaiken likoon tällä kaudella voittaakseen Mestarien liigan, mutta tippuminen Paco Lópezin Levantelle Copassa olisi suuri tahra.

Levantella ei ole sen suuremmin torstaina hävittävää ja se saattaa olla Lópezin miehistölle kantava voima. Ernesto Valverde peluuttaa todennäköisesti viime viikon tapaan B-miehistöään torstaina.

Atlético on huomenna kovan paikan edessä Metropolitanolla. Kuva: Getty

Atlético isännöi keskiviikkona Metropolitanolla Gironaa toisessa osassa. Ensimmäinen osa päättyi 1-1 -tasapeliin Montilivilla viime viikolla. Atlético pelasi viime viikolla hyvin ensimmäisen jakson avauspuoliskolla ja toisen jakson lopussa. Muuten Girona oli niskan päällä.

Girona on osoittautunut hyvin vaikeaksi vastustajaksi Atléticolle. Kaksikko on kohdannut toisensa neljä kertaa, joista jokainen on päättynyt tasapeliin. Kolmesti Montilivilla ja kertaalleen Metropolitanolla. Gironan on onnistuttava huomenna maalinteossa pitääkseen jatkosaumansa elossa.

Atléticolta puuttuu Stefan Savic, Diego Costa ja Filipe Luis. Lucas Hernández saattaa olla kokoonpanossa. Gironan paras maalintekijä Cristhian Stuani on yhdistetty Barcelonaan viimeisen vuorokauden aikana ja Barcelona toivoo siirron tapahtuvan mahdollisimman pian. Huominen Atlético-ottelu saattaa olla siten Stuanin viimeinen Gironassa, jos uruguyalainen on kokoonpanossa.

Copan neljännesvälierien toiset osaottelut

Tiistai 15.01
20.30 Valladolid-Getafe
22.30 Valencia-Sporting

Keskiviikko 16.01
20.30 Atlético-Girona
21.30 Sevilla-Athletic
22.30 Leganés-Real Madrid

Torstai 17.01
20.30 Real Sociedad-Real Betis
21.30 Espanyol-Villarreal
22.30 Barcelona-Levante