La Ligan uusi kausi lähestyy, ja Madridissa vietetiin perjantaina kaudenalusgaalaa. Tilaisuudessa oli läsnä muun muassa Espanjan maajoukkueen ja Real Madridin ikoninen maalivahti Iker Casillas, joka toimii tätä nykyä myös La Ligan lähettiläänä.

Casillas toivoo seuraavastakin kaudesta tulevan viime kauden tapaan ”loppuun saakka tasainen ja jännittävä”. Kun häneltä kysyttiin, voisiko Atlético Madrid toistaa temppunsa ja voittaa uudestaan mestaruuden, totesi Real Madrid -legenda luonnollisesti liputtavansa Los Blancosin puolesta. Ei kuitenkaan pelkästään, vaan samassa yhteydessä hän esitti hieman romanttisemman toiveen.

– Espanjalaiselle jalkapalloilulle tekisi hyvää, jos mestaruuden voittaisi joukkue, joka ei voita ikinä, Casillas totesi.

Sitä Casillas ei tarkentanut, mikä tällainen yllätysjoukkue voisi olla. Hän kuitenkin muisteli sitä, kuinka miehen omallakin peliuralla sensaatiomestaruus oli lähellä toteutua.

– Muistan, kuinka Deportivo tai Real Sociedad taistelivat mestaruudesta loppuun asti. Ne olivat vaikeita vastustajia ja kisa oli hyvin tasainen. Se oli kausi 2002-2003, Casillas muisteli.

Muistikuva ei ollut väärä. Real Madrid voitti tuolloin mestaruuden kahden pisteen erolla ennen Real Sociedadia. Deportivo La Coruña jäi Real Madridista kuusi pistettä. Barcelona oli vasta kuudes 22 pistettä Real Madridin takana ja Atlético Madrid vasta kahdestoista.

Lähde: AS