Mitä Leo Messi nyt tekee Joan Laportan voiton varmistuttua? – ”Me kaikki yritämme vakuuttaa hänet”

© Kuva: Getty Images

Joan Laporta on valittu Barcelonan uudeksi puheenjohtajaksi.

Seuraavaksi katseet kääntyvät Lionel Messiin. Messi olisi halunnut jättää seuran viime kesänä, mutta silloinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ei päästänyt argentiinalaista lähtemään. Messin sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, ja tällä kertaa vain jatkosopimus pitäisi Messin Barcelonassa.

Messi on aiheena kuuma peruna, joka puhuttaa Kataloniassa. Ei ihme, että Laporta kommentoi heti voittopuheessaan aihetta.

– Se, että hän – historian paras pelaaja – tuli poikansa kanssa äänestämään, kertoo siitä, että hän rakastaa Barcaa. Toivon mukaan voimme rohkaista häntä jatkamaan Barcassa, Laporta sanoi.

Myöhemmin Laporta puhui Messistä myös TV3:lle ja RAC1:lle.

– Se iski minuun, että hän tuli äänestämään poikansa kanssa. Hän haluaa olla Barcassa. Johan [Cruijff] kehottaisi varmasti häntä jäämään, Laporta sanoi jo kovemmalla itsevarmuudella.

– Jos hän lähtee, hänen on lähdettävä etuovesta. En voi myydä hänelle valheellisia odotuksia. Aion kyllä tehdä hänelle tarjouksen, mutta tarjouksen hyväksyminen on hänestä itsestään kiinni. Toki on selvää, ettei raha ole tärkein tekijä.

– Teen mitä voin seuran taloudellisten raamien puitteissa.

Myös puheenjohtajavaalit hävinnyt Víctor Font kommentoi Messin tilannetta.

– Se [että Messi kävi äänestämässä] osoittaa, että Messi rakastaa Barcaa. Hän halusi vaikuttaa koko seuran tulevaisuuteen. Toivon, että Messi jatkaa seurassa. Me kaikki yritämme vakuuttaa hänet, Font sanoi Sportin mukaan.

Barcelonan väliaiaikaismandaatilla toiminut puheenjohtaja Carles Tusquets kommentoi niin ikään Messin äänestämistä COPE:lle.

– Se [että Messi äänesti] vaikuttaa siltä, että hän haluaa jäädä seuraan, Tusquets sanoi.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille