Barcelonan uusi puheenjohtaja Joan Laporta kiitti voittopuheessaan seuraikonia

© Kuva: Getty Images

Barcelonalla on taas puheenjohtaja.

Joan Laporta voitti vaalit murskaavalla tavalla. Hän sai äänistä 54,28 prosenttia, kun Víctor Font jäi 29,99:ään ja Toni Freixa 8,58:aan prosenttiin.

– Tämä oli hyvin erityinen päivä. Tämä oli seuran kaikkien aikojen tärkein puheenjohtajavaali, Laporta sanoi voittopuheessaan.

Laporta toimi Barcan puheenjohtajana vuosina 2003-10. Hänet muistetaan muun muassa dynastian aloittajana. Laporta kun nosti aikoinaan edustusjoukkueen päävalmentajaksi Pep Guardiolan. Ei siis ihme, että Guardiola oli välittömästi onnittelemassa Laportaa voiton varmistuttua.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Lyhyellä aikavälillä yksi Laportan tärkeimmistä tehtävistä on keskustella Lionel Messin jatkosta. Messi olisi halunnut jättää seuran viime kesänä, mutta silloinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ei suostunut pyyntöön. Messin sopimus päättyy tänä kesänä, joten vain jatkosopimus pitäisi seuran kaikkien aikojen parhaan pelaajan Barcelonassa.

– Se, että Messi tuli äänestämään [puheenjohtajavaaleissa], kertoo paljon. Messi rakastaa Barcaa. Me olemme yhtä suurta perhettä, jolla on maailman paras pelaaja. Toivottavasti tämä rohkaisee häntä jatkamaan Barcassa, Laporta sanoi.

Laporta myös sanoi, että hän haluaa sekä tehdä Barcelonasta jälleen taloudellisesti kestävän että palauttaa ilon ja onnen ihmisten huulille. Vähemmän yllättäen Laporta muisti juhlahumun keskellä myös edesmennyttä ystäväänsä ja seuraikonia, Johan Cruijffia.

– Kiitän Johan Cruijffia, joka ei ole enää keskuudessamme. Cruijff inspiroi meitä aina ja kaikessa. Me seuraamme hänen jalanjälkiään kaikessa, mitä teemme.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille