Ei vain Lionel Messi – Barcelonan uuden puheenjohtajan pöydällä peräti seitsemän muutakin jatkosopimusta

© Kuva: Getty Images

Barcelonan vastavalitulla puheenjohtajalla, Joan Laportalla, riittää töitä.

Barca on taloudellisesti kriisissä, mihin Laportakin otti jo voittopuheessaan kantaa. Hän sanoi pyrkivänsä  palauttamaan Barcelonan talouden jälleen kestävälle tasolle.

Lisäksi on Camp Noun alueen remonttiprojekti, ja edustusjoukkueen tasolla riittää töitä jatkosopimusten kanssa. Viime kesästä lähtien on puhuttu Lionel Messistä – jonka sopimus päättyy tähän kauteen – mutta kyse ei ole pelkästään Messistä.

Laportan pöydällä on peräti seitsemän muutakin jatkosopimusasiaa Messin lisäksi. Uusvanha puheenjohtaja sanoi itse heti alkajaisiksi, että nyt on aloitettava sopimusneuvottelut niiden pelaajien kanssa, joiden sopimukset päättyvät kesällä 2022. Luonnollisesti yhtä lailla on kiire niiden kanssa, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Messin lisäksi viimeistä sopimusvuottaan pelaa Óscar Mingueza. 21-vuotiaan puolustajan ei edes pitänyt pelata Barcelonan edustusjoukkueessa tällä kaudella, mutta loukkaantumissuman myötä Mingueza sai kutsun – ja murtautui saman tien edustusjoukkueen matkaan. Minguezan tilannetta Barcelonan kannalta helpottaa se, että nykyisessä sopimuksessa on optio kahdesta lisävuodesta. On odotettavissa, että Laporta aktivoi option lähiaikoina.

Reilun vuoden kuluttua, kesällä 2022, umpeutuukin sitten aimo kasa tärkeitä sopimuksia. Ansu Fatin ja Pedrin pitäminen lienee enemmän tai vähemmän ilmoitusasia, sillä heillä molemmilla on Transfermarktin mukaan sopimuksessaan kahden lisävuoden optio. Lisäksi molemmat ovat saaneet Barcelonassa runsaasti vastuuta, joten tyytymättömyyttä tuskin on ilmassa.

Vaikeampi palanen on sen sijaan Ousmane Dembélé. Barcelona yritti kaupitella Dembéléä viime kesänä muun muassa Manchester Unitediin, mutta Dembélé itse halusi tuolloin jäädä. Kesällä 2017 Barcelonaan siirtynyt Dembélé ei ole missään vaiheessa täysin lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia, mutta käyrä on ollut nouseva. Lisäksi ranskalainen on tällä kaudella saanut mukavasti vastuuta ja statuksen tärkeänä hyökkäyspään pelaajana.

Ykkösjoukkueen pelaajista sopimus päättyy 2022 myös Sergi Robertolta. Barcelonan kapteenistoon kuuluvan Roberton jatkosopimus on todennäköisesti melko helppo rasti, etenkin jos hänen asemansa pysyy yhtä vahvana kuin tähän asti.

Kesällä 2022 umpeutuu kontrahti vielä Ilaix Moribalta ja Konrad de la Fuentelta. Moriba on viime viikkoina tullut rytinällä edustusjoukkueen mukaan. Hän iski juuri ensimmäisen maalinsakin. Lehtitietojen mukaan Moriba nostetaan ensi kaudeksi virallisesti ykkösjoukkueeseen, ja hänelle on kaavailtu isoa roolia tuleville vuosille. On melko todennäköistä, että Moriba jatkaa uraansa Barcelonassa – ainakin jos Ronald Koeman pysyy päävalmentajana.

De la Fuenten tilanne on haastavampi. Barcelonassa on runsaasti pelaajia hyökkäyspään paikoille, eikä Koeman ole nähnyt de la Fuentelle käytännössä mitään käyttöä. Tilanne voi toki muuttua kesällä hyvinkin merkittävästi, mikäli Laporta paikkaa Barcelonan heikkoa taloustilannetta myymällä arvokkaampia ykkösjoukkueen hyökkääjiä muualle.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille