Villarreal ja Barcelona pelasivat tiistaina 4-4-tasapelin La Ligassa. Ottelu pelattiin Estadio de la Cerámicalla.

Villarreal CF

@VillarrealCF
#VillarrealBarça | ¡Aquí están los once groguets 💛 que saltarán al terreno de juego ante el @FCBarcelona_es! #Endavant 💪!

Barcelona oli ensimmäisillä minuuteilla isoissa vaikeuksissa. Vieraiden maalivahti Marc-André ter Stegen joutui hommiin ottelun alussa parikin kertaa. Ensin hän torjui Vicente Iborran kulmapotkusta puskeman yrityksen ja seuraavaksi läpiajoon päässeen Samuel Chukwuezen kärkkärikudin.

Katalonialaisten avaukseen noussut Malcom järjesteli kuitenkin vajaassa viidessä minuutissa kaksi osumaa. Hän petasi 12. minuutilla Philippe Coutinholle paikan vetää tyhjään verkkoon. 0-1. Hetkeä myöhemmin brassitaituri puski itse toisen sisään. 0-2.

1 - Malcolm has both scored and assisted in the same game for the first time for @FCBarcelona in all competitions. Confidence.

Barcelona oli lähellä iskeä kolmannen jo 19. minuutilla. Luis Suárez ja Coutinho hyökkäsivät kahdella neljä vastaan. Vastaisku päättyi siihen, että Coutinho chippasi pallon tolppaan.

Villarreal nousi kuitenkin vielä kamppailuun mukaan. Chukwueze pääsi jälleen läpiajoon ja täräytti ensimmäisen yrityksensä tolppaan, mutta pallo kimposi hänelle takaisin, eikä nigerialainen enää erehtynyt. 1-2.

Juuri ennen taukovihellystä Suárez testasi vielä Villarrealin maalivahdin Sergio Asenjon venyvyyttä kovalla ja kierteisellä vapaapotkulla, josta veräjänvartija selvisi kunnialla.

Villarreal tuli tasoihin heti toisen puoliajan alussa erikoisella maalilla. Chukwueze pelasi oikealle laidalle vauhtiin Karl Toko Ekambin. Ter Stegen ennakoi Toko Ekambin seuraavaa liikettä ja irtautui maaliltaan ottamaan keskitystä vastaan. Hänen yllätyksekseen Toko Ekambi potkaisikin pallon pienehköstä kulmasta suoraan verkkoon. 2-2.

Reilun tunnin kohdalla Villarreal iski jälleen. Kaikista maailman pelaajista Iborra karkasi Barcelonan puolustukselta karkuun ja tuikkasi pallon ohi ter Stegenin. 3-2.

Cerámican kotiyleisölle tarjoiltiin vielä kerran herkkua. Santi Cazorla vapautti 80. minuutilla läpiajoon Carlos Baccan, joka kiersi vielä ter Stegenin ennen kuin laittoi pallon reppuun. 4-2.

Kotijoukkue pelasi viimeiset minuutit yhden vajaalla. Álvaro González rappasi Suárezia sääntöjen vastaisesti ja sai illan toisen keltaisen korttinsa.

Vaihdosta sisään tullut Lionel Messi toi Barcelonan maalin päähän ensimmäisellä lisäminuutilla. Hän tykitti rangaistusalueen tuntumasta vapaapotkun voimalla verkkoon. 4-3.

Villarrealin pahin painajainen toteutui, kun kelloon tuli 93 minuuttia. Suárez latasi kulmapotkun jälkitilanteesta maanuoliaisen alakulmasta sisään. Peli puhallettiin päättyneeksi heti maalin jälkeen. 4-4.

Barcelona jatkaa sarjakärjessä. Toisena, kahdeksan pisteen päässä, on Atlético Madrid, jonka Barcelona kohtaa ensi lauantaina. Villarreal on taulukon 17. sijalla, kahden pisteen päässä putoamisviivasta, mutta kaikki joukkueet sen alapuolella ovat pelanneet ottelun vähemmän.