La Ligan sarjakärki Barcelona koki sunnuntaina kauden toisen tappionsa, ja ensimmäisen häviönsä kotikentällään, kun Real Betis haki pisteet Camp Noulta maalein 3-4. Sokkitappion sille aiheuttanut Betis ei ollut historian saatossa erityisen hyvin Camp Noulla viihtynyt, sillä viimeiseltä 17 vierailultaan se oli saanut vain kaksi tasapelipistettä.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Barcelona have lost their first La Liga game at home since losing to Alavés in September 2016:

3,870 minutes
793 days
43 games

Real Betis stun Messi & Co at Camp Nou.
Real Betis have won their first La Liga game at Camp Nou since May 1998.

They've lost on 15 of the 17 occasions since then.

Barcelona sai kokoonpanoonsa takaisin vajaat kolme viikkoa värttinäluun murtuman takia huilanneen Lionel Messin, mutta Messin paluu ei näyttänyt joukkuetta juuri piristävän. Sen verran parempi Real Betis oli ennen kaikkea ensimmäisellä puoliajalla.

Avausjaksolla Barcelona sai aikaiseksi vain yhden kunnon maalintekoyrityksen. Espanjan maajoukkueeseen valittu Pau López kuitenkin torjui hienosti Clement Lenglet’n volley-yrityksen.

Marc-André ter Stegenin selän taakse pallo puolestaan pelattiin kahdesti. Ensin 20. minuutilla William Carvalhon hyvä pystystyöttö tavoitti Juniorin. Tämä harhautti tyylikkäästi Sergi Roberton, ja ampui pallon tämän jalkojen välistä verkkoon.

Kellossa pelattiin 34. minuuttia, kun samat kaverit Carvalho ja Junior rakensivat uutta tilannetta Barcelonan maalille. Pallo ajautui boksin oikeaan laitaan Cristian Tellolle, joka syötti maalin edustalle avopaikkaan Joaquinille. Seuraikoni ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon tolpan juureen.

Heti toisen jakson ensisekunneilla Messi oli päästä pahantekoon Malcomin esityöstä, mutta ei saanut aivan puhdasta osumaa palloon. Betis piti edelleen Barcelonaa jatkuvasti ahtaalla, mutta päätösjakson puolivälissä kotijoukkue nousi kuitenkin maalin päähän.

Paikka kavennukseen tuli, kun Cristian Tello nykäisi rangaistusalueella Jordi Albaa käsivarresta. Pallon taakse asettui Messi, joka laukoi pallon ylänurkkaan.

Real Betis ei kuitenkaan tästäkään häkeltynyt, vaan neljä minuuttia myöhemmin vieraat karkasivat taas kahden maalin päähän. Giovanni Lo Celso sai osumaansa apuja maalivahti ter Stegeniltä, jonka käsien kautta pallo lipsahti verkon perukoille.

79. minuutilla kotiyleisön toiveet nousivat jälleen. Toisen jakson alkajaisiksi kentälle päässyt Arturo Vidal teki toisen maalinsa Barcelona-paidassa vältettyään hiuksenhienosti paitsioaseman.

Barca oli taas maalin päässä, mutta kirivaihe hyytyi Ivan Rakiticin 81. minuutin ulosajoon. Kroaatti oli saanut avausjaksolla varoituksen Joaquinin jalan päälle astumisesta, ja yhtä selvä varoituksen paikka oli toinenkin. Tässä tilanteessa Rakitic oikaisi jalkansa korkealle Betisin pelaajan tielle myöhässä tulleessa taklauksessa. Selkeä ulosajo.

Betis ei jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä, vaan kaksi minuuttia ulosajon jälkeen Sergio Canales jatkoi Juniorin esityön ohi ter Stegenin.

4 - Barcelona have conceded four goals in a competitive game at the Camp Nou for the first time since April 2003 vs Deportivo (2-4). Surprise.

Sekään ei silti jäänyt ottelun viimeiseksi osumaksi, vaan lisäajalla Messi pani pallon vielä kerran ohi Pau Lópezin. Osuma hylättiin aluksi paitsiona, mutta VAR oikaisi tuomarin ratkaisun.

Tappio kotikentällä oli Barcelonalle äärimmäisen harvinainen, sillä se ei ollut hävinnyt Camp Noulla La Ligassa 43 otteluun.