Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane sanoo, ettei aio estää Gareth Balea pelaamasta golfia.

Bale, 30, viettää tiettävästi ison osan vapaa-ajastaan golf-kentällä, mikä on ollut iso puheenaihe Espanjassa jo monta vuotta. Joidenkin väitteiden mukaan golf on myös yksi syistä walesilaistähden loukkaantumiskierteelle.

Aihe nousi jälleen pinnalle edellisen maajoukkuetauon aikana, kun Bale juhli Walesin EM-kisapaikkaa heiluttamalla lippua, jossa luki ”Wales. Golf. Madrid. Siinä järjestyksessä.” Zidane suhtautui tapaukseen maltillisesti, mutta espanjalaismediassa ja madridilaiskannattajien keskuudessa tempausta ei katsottu hyvällä.

[readmore from=Bale-Gareth]

Lehtitietojen mukaan Walesin maajoukkue aikoo kieltää Balea pelaamasta golfia ensi kesän EM-kisojen aikana.

– Emme voi joutua tilanteeseen, jossa pelaajat riskeeraavat terveytensä ja kuntonsa golfia pelaamalla, sanoi Walesin jalkapalloliiton toimitusjohtaja Jonathan Ford Evening Standardin mukaan.

Zidane ei aio ryhtyä vastaaviin toimenpiteisiin.

– En aio estää mitään – en Garethin enkä kenenkään muunkaan pelaajan kohdalla.

– He ovat aikuisia ja jokainen heistä tietää, mitä heidän pitää tehdä.

Takareisivamma estää Balea pelaamasta lauantaina La Ligassa Espanyolia vastaan ja ensi viikolla Mestarien liigassa Club Bruggea vastaan.

– Se [loukkaantuminen] sattui pelissä Alavésia vastaan. Sen jälkeen lepäsimme 2,5 päivää ja hän tunsi hieman kipua. Siksi hän ei ole harjoitellut kanssamme.