Naisjoukkueen maalivahti poisti riemukkaan twiittinsä somehäirinnän takia – Marco Asension teko käynnisti kuitenkin laajan solidaarisuusliikkeen: “Sama intohimo”

© Kuva: Getty Images

Marco Asensiosta tuli tiistaina yksi Real Madridin sankareista, kun hän viimeisteli Mestarien liigan puolivälierien avausosassa voittomaalin, kun Madrid kaatoi Liverpoolin Alfredo Dí Stefanolla 3-1 (lue raportti ottelusta). Lisää kiitosta toiminnastaan Asensio sai keskiviikkona, kun hän puuttui Real Madridin naisjoukkueen maalivahdin Misa Rodríguezin osakseen saamiin solvauksiin ja somehäirintään.

21-vuotias Misa Rodríguez juhlisti Real Madridin voittoa Liverpoolista twiitillä, johon hän laittoi vierekkäin kuvan itsestään ja Asensiosta, molemmat menestyksekästä hetkeä juhlimassa. Kuvatekstiksi Rodríguez kirjoitti ”Misma pasión”, ”Sama intohimo”, viitaten Real Madridin mies- ja naisjoukkueisiin.

Rodríguez kuitenkin poisti twiittinsä hyvin nopeasti, koska sen kommentteihin tulvi vähättelyä, seksismiä ja myös homofobiaa. Ala-arvoisia vastauksia olivat muun muassa seuraavat (suomennokset jutun kirjoittajan):

– Se haluaa pysäyttää kaksi palloa kerralla.

– Sama seksuaalinen suuntautuminen.

– Niin paljon intohimoa, että hän haluaa upottaa sen sisäänsä.

– Ja kukas tuo on?

– Joku saisi sanoa hänelle, ettei hän aio n*ssia häntä.

Somehäirinnän johdosta Marco Asensio päätti puuttua asiaan, ja julkaisi oman twiittinsä aiheesta.

– Sama intohimo. Mikään tai kukaan ei saa estää sinua sanomasta, mitä ajattelet, Asensio kirjoitti.

Asensio julkaisi twiittinsä keskiviikkona kello 14.30. Reilun 20 tunnin aikana se on saanut reilut 84 000 tykkäystä ja lähes 21 000 jakoa. Lisäksi Asension esimerkkiä ovat seuranneet useat Real Madridin pelaajat, ja tukea Rodríguezille ja Real Madridin naisille on satanut reilusti yli seurarajojen.

Vastaavan kahden rinnakkaisen kuvan twiitin samalla ”Sama intohimo” -saatteella ovat julkaisseet Asension postauksen jälkeen ainakin Dani CarvajalFede ValverdeMarceloLucas VázquezViniciusCasemiro sekä Real Madridin ex-pelaaja, nykyisin Marbellaa edustava Esteban Granero.

Myös Valioliigan Tottenham julkaisi espanjankielisellä tilillään oman twiittinsä samalla saatteella laittaen rinnakkain kuvat Spursin mies- ja naisjoukkueen pelaajien riemusta. Samoin menettelivät viime kauden päätteeksi La Ligasta pudonnut Leganés sekä saksalainen Eintracht Frankfurt. Alla vain muutama esimerkki näytteeksi.

Näyttää siis siltä, että Misa Rodríguezin epäasiallinen kohtelu on käynnistänyt hienon solidaarisen liikehdinnän. Rodríguezin voitonjuhla kääntyi aluksi ikävästi häntä vastaan, mutta asiaan on puututtu silmin nähden voimakkaasti.

Misa Rodríguez on paraikaa Espanjan A-maajoukkueen mukana Marbellassa, jossa joukkue valmistautuu maaotteluihin Hollantia ja Meksikoa vastaan.

Myös Real Madridin luottopuolustaja Raphaël Varane twiittasi keskiviikkoiltana siitä, kuinka tärkeää on taistella ankarasti rasismia, seksismiä ja muuta syrjintää vastaan. Varanea inspiroivat epäilemättä sekä Misa Rodríguezin että Valencia-toppari Mouctar Diakhabyn tapaukset.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille