Real Madridin luottopuolustaja Raphaël Varane on lähettänyt Twitterissä tärkeän viestin koko jalkapalloyhteisölle. Varane otti painavasti kantaa yhdenvertaisuuden puolesta ja kaikenlaista syrjintää vastaan.

– Meidän täytyy tehdä enemmän taistellaksemme rasismia, seksismiä, homofobiaa ja kaikenlaista syrjintää vastaan. Niille ei ole mitään sijaa jalkapalloilussa eikä yhteiskunnassa. Me kaikki olemme samanarvoisia, Varane kirjoitti painokkaasti.

Raphaël Varane

@raphaelvarane
We must do more to fight against racism, sexism, homophobia and all forms of discrimination. They have no place in football or in society.

We are 𝑨𝑳𝑳 equal!

Varanen lausunto liittynee myös La Ligan viime sunnuntaina pelattuun otteluun Valencian ja Cádizin välillä. Cádizin toppari Juan Calan epäillään solvanneen rasistisesti Valencian Mouctar Diakhabya.

UEFA tutkii samaan aikaan myös tapausta, jossa Slavia Prahan toppari Ondrej Kudelan epäillään solvanneen rasistisesti Rangersin ja Huuhkajien Glen Kamaraa. Vaikka jalkapalloa on tänä vuonna pelattukin pääosin tyhjille katsomoille, on valitettavia rasistisia välikohtauksia koettu siitä huolimatta.