Muun muassa Marca, Onda Cero sekä CER tietävät kertoa, että Athletic Bilbaon 23-vuotias maalivahti Kepa Arrizabalaga on siirtymässä Chelseaan.

Kepa on lähteiden mukaan tällä hetkellä matkalla Bilbaosta kohti Madridia, jossa miehen edustajat maksavat ulosostopykälän La Ligan Madridin toimistolla. Sieltä matka jatkuu vielä Lontooseen.

Athletic tekee Kepan myynnillä melkoisen tilin, sillä Chelsea aikoo maksaa maalivahdin ulosostopykälän, joka on 80 miljoonaa euroa. Näin ollen Kepasta tulee kaikkien aikojen kallein maalivahti, ohi Liverpoolin tänä kesänä hankkiman Alissonin.

Chelsea oli pakotettu hankkimaan korvaaja Thibaut Courtois’lle, joka näillä näkymin on suuntaamassa Real Madridiin. Valioliigassa siirtoikkuna umpeutuu tulevien pelaajien osalta torstaina, joten Chelsea joutui kiireellä hankkimaan korvaajan, ja se myös maksaa lontoolaisille melkoisesti.

Kepa teki viime tammikuussa uuden jatkosopimuksen, kun Real Madrid oli kiinnostunut maalivahdin hankkimisesta. Samalla Kepan ulosostopykälä nousi 20 miljoonasta eurosta 80 miljoonaan euroon.

Siirto tarkoittaa myös sitä, että Athleticilla tulee myös kiire hankkia korvaaja Kepalle. Tosin La Ligan siirtoikkuna umpeutuu vasta elokuun viimeinen päivä.