Barcelona aloitti harjoituskautensa 3–5-tappiolla Englannin Valioliigan Arsenalia vastaan. Ystävyysottelu pelattiin Los Angelesissa varhain torstaiaamuna Suomen aikaa. Se oli osa Soccer Champions Touria, johon osallistuu myös Manchester Unitedin voittanut Real Madrid.

Barça meni aikaisessa vaiheessa 1–0-johtoon Robert Lewandowskin maalilla, mutta ottelun edetessä valkopaidat jäivät alakynteen korkean pelin vasteen vuoksi. Arsenalilla oli allaan kolme harjoitusottelua, mikä näkyi torstaina siinä, että joukkueella oli parempi pelituntuma kuin Barcelonalla, eikä se puristunut Barcelonan syöttömankelissa.

Katalonialaisten alakerta haahuili todella pahasti, mikä avitti Arsenalin maalijuhlia.

Barcelonan 2–1- ja 3–4-maalit tekivät Raphinha ja Ferran Torres. Yhteensä 23 Barcelonan pelaajaa, myös ihmepoika Lamine Yamal, saivat näytönpaikan torstaina. Ansu Fati ja Alejandro Balde olivat kentälle päästyään pahoja pideltäviä.

Barcelonan kannattajilla ei ole syytä huolestua lopputuloksesta. Alusta lähtien oli selvää, että joukkueet hakivat ottelusta erilaisia asioita. Barcelonan kilpailukausi pyörähtää käyntiin 13. elokuuta, Arsenalin kausi alkaa viikkoa aiemmin.