Lionel Messin paluulla Barcelonaan spekuloidaan Kataloniassa.

Messin sopimus PSG:n kanssa umpeutuu kuluvan kauden jälkeen, joten Messistä on tulossa vapaa agentti. Huhut saivat lisäpontta, kun Messin hyvä ystävä Sergio Agüero sanoi, että Messin paluun todennäköisyys on noin 50 prosenttia.

Agüero sanoi myös, että Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan on nähtävä vaivaa Messin saamiseksi. Messin ja Barcelona-johdon välit eivät ole parhaalla mahdollisella tolalla kesän 2021 tapahtumien vuoksi. Messin piti tulla lehdistötilaisuuteen kertomaan jatkosopimuksestaan Barcelonan kanssa, mutta tilaisuus kääntyikin päälaelleen. Lopulta lehdistölle ilmoitettiin, että Barcelona ei kykene tekemään Messin kanssa jatkosopimusta.

Messin veli Matías haukkui hiljattain Barcelonan seurajohdon. Messi itse on ollut asiasta aika lailla hiljaa, mutta nyt Laporta myönsi, että suhde ei ole paras mahdollinen.

– Tilanne, jonka perin [puheenjohtajana] ei ollut helppo. Minun oli tehtävä päätös, johon en ole tyytyväinen, eli en pystynyt tarjoamaan Messille jatkosopimusta. Minun on löydettävä keino parantaa Messin ja Barcelonan välistä suhdetta, Laporta sanoi Joe Pomplianon YouTube-kanavan haastattelussa.

– Messi on kaikkien aikojen paras pelaaja. Hän on Barcan seurahistorian tärkein pelaaja. Leo on sydämissämme, ja ovi on hänelle auki.

– Minun on mietittävä sanomisiani tarkkaan. Messi on PSG:n pelaaja ja minun on kunnioitettava sitä.

Vaikka Messin ja Barcelonan välit paranisivat, paluu Barcaan on pitkän matkan takana. Barcelonan palkkakatto on romahtamassa ensi kesänä peräti 200 miljoonalla eurolla verrattuna viime kesään, eikä La Ligan sääntömuutoksen myötä Barcelona voi edes teoriassa nostaa jatkossa palkkakattoaan omaisuutta myymällä. Kaiken lisäksi Robert Lewandowskin palkka nousee ensi kaudeksi, ja Barcelonan pitäisi saada Gavin uusi, huomattavasti nykyistä kalliimpi sopimus mahtumaan palkkakattoon.

Lue lisää