Palaako Lionel Messi Barcelonaan kuluvan kauden jälkeen?

Se on kysymys, jota Kataloniassa on palloteltu viikkojen ajan ja palloteltaneen vielä pitkään.

Messin veli Matías tyrmäsi taannoin paluuhuhut haukkumalla Barcelonan seurajohdon ja -yhteisön pataluhaksi. Messin perheessä kun ei pidetty tavasta, jolla Barcelonan kaikkien aikojen paras pelaaja työnnettiin ulos seurasta kesällä 2021.

Matías Messin ulostulon jälkeen on kuultu toisenlaisiakin kannanottoja. Tuoreeltaan asiaa kommentoi Messin hyvä ystävä ja entinen joukkuekaveri Sergio Agüero. Entinen Barcelonan ja Argentiinan maajoukkueen hyökkääjä nosti Barca-kannattajien toiveita toteamalla Kings Leaguen haastattelussa näin:

– Tuntumani on, että Leo Messin paluulle Barcaan on 50 prosentin mahdollisuus. Mielestäni Leon pitäisi lopettaa uransa Barcassa. Barcelona on hänen kotinsa. [Puheenjohtaja Joan] Laportan on tehtävä asioita sen eteen, että Leo voisi palata.

Messin nykyinen sopimus PSG:n kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Hypoteettisesti Messi voisi siis siirtyä Barcelonaan ilmaiseksi.

Lue myös: Näkökulma: Palaako Lionel Messi Barcelonaan? Tämä kaikki siirtosaagasta tiedetään nyt

Ongelma on silti raha. Barcelonan palkkakatto on laskemassa tulevana jopa 200 miljoonalla eurolla viime kesään verrattuna. Silti palkkakattoon pitäisi saada mahtumaan Robert Lewandowskin tästä kaudesta nouseva palkka ja Gavin uusi, huomattavasti nykyistä kalliimpi, sopimus. Vaikka Messi itse haluaisi palata Barcelonaan, paluuta on hyvin vaikeaa mahdollistaa Barcelonan talousongelmien vuoksi.

Lue lisää