Barcelonan päävalmentaja Xavi uskoo, että hänen joukkueeltaan vietiin päivänselvä pilkku torstaina Manchester Unitedia vastaan.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin viisi minuuttia, kun Sergi Roberton pusku näytti osuvan Unitedin keskikenttäpelaajan Fredin käteen rangaistusalueella.

Barcelonan pelaajat ja Xavi vaativat pilkkua, mutta erotuomari Maurizio Marianin pilli ei soinut, eikä VAR-kopissakaan nähty aihetta puuttua peliin.

– Minusta se oli selkeä pilkku. Menin sanomaan tuomarille siitä. Se on minun mielipiteeni, se ei muuta mitään.

– Tuomari sanoi, että se (käsi) oli lähellä [Fredin] kroppaa ja minusta se ei ollut. Se oli selkeä pilkun paikka.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Should Barcelona have been awarded a penalty for this possible handball on Fred?

Myös Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag kritisoi tuomariston toimintaa toisella jaksolla nähdyn tilanteen takia. Kyseisessä tilanteessa Barcelonan Jules Koundé pysäytti alimpana puolustajana Unitedin hyökkääjän Marcus Rashfordin, mutta pilli ei soinut myöskään tuolla kertaa.

– Minusta Rashya rikottiin selkeästi. Siitä voidaan keskustella, tapahtuiko se rangaistusalueen sisällä vai ulkona, mutta silloin sen olisi pitänyt olla punainen kortti, koska hän oli nokikkain maalivahdin kanssa, sanoi ten Hag.

– Sillä oli iso vaikutus, ei pelkästään tähän peliin, vaan tähän ottelupariin. Tuomarit eivät voi tehdä tuollaisia virheitä.

Myös Rashford oli käärmeissään tuomariston näkemyksestä.

– Se oli massiivinen hetki ottelussa. En ole vielä katsonut sitä uudestaan, mutta en ymmärrä, miksi tuomari ajatteli siinä hetkessä, että minä kaaduin itsekseni. Otin kosketuksen vastustajasta ohi ja siinä oli selkeä kontakti. Pilkun paikka se ei ollut, mutta se oli sataprosenttisesti rike.

Barcelona ja Manchester United päätyivät 2-2-tasapeliin. Toinen osaottelu pelataan ensi torstaina, ja voittaja etenee Eurooppa-liigan 16 parhaan joukkoon.