Espanjan MM-joukkueen valinnat herättivät tuoreeltaan kysymyksiä. Moni ihmetteli, mikseivät esimerkiksi Iago Aspas, Alejandro Baldé ja Thiago mahtuneet joukkueeseen (toim. huom. Baldé valittiin myöhemmin joukkueeseen loukkaantuneen José Gayán tilalle).

Ihmeissään on ollut myös selostaja Tuomas Virkkunen. Hänen mukaansa merkittävä ongelma on se, että pelaajat ovat keskenään aivan liian samanlaisia.

– Espanjan joukkueessa kaikki valinnat ovat ihan saman pelityylin ukkoja. Álvaro Morata on ihan tuhnu. Marco Asensio… ei. Pablo Sarabia: ihan samasta kaliiberista kuin nämä muutkin laitapelaajat. Eihän noista kukaan tee maaleja. Nuo kaikki valitut hyökkääjät on vedetty ihan täysin samasta muotista, Virkkunen sanoo LaLiiga.comille.

Virkkusen mielestä yksi hyökkääjä olisi tuonut kiinnostavalla tavalla erilaisen vaihtoehdon.

– Olisin mielelläni ottanut yhden tuolta pois ja valinnut tilalle Borja Iglesiasin, ihan vain koska hän on erityyppinen. Okei, hän ei varmaan sovellu parhaalla mahdollisella tavalla enriquemäiseen pelityyliin, mutta hän olisi ollut erilainen vaihtoehto niihin hetkiin, kun on vaikka ongelmia murtaa bussia. Jos siellä on Ferran Torres, Sarabia ja Morata, jotka sitten vaihdetaan vaikka Yeremy Pinoon tai Asensioon, niin mikään ei muutu.

– Sanon vielä keskikentästä sen, että niin paljon kuin olenkin aina [Sergio] Busquetsia rakastanut, en tiedä, riittääkö jalka enää. Meinaako Enrique vielä peluuttaa Busqetsia vai onko se Rodrin heiniä. Pedri siinä pelaa totta kai, mutta jos siellä on Koke, heitän aika pirun ison kysymysmerkin sen ylle, mitä Kokelta voi enää odottaa. On se ollut aika saatananmoista tarpomista nämä viimeiset kaudet. Ja sitten siellä ei ole Thiagoa.

– Olisihan Thiago ollut ihan erilainen pelaaja. Mitä Kokelta voi odottaa muuta kuin sitä perusvarmaa syöttöä kahden metrin päähän. Thiagolta voisi odottaa mitä tahansa. Onko sitten ollut muka niin rikki… en tiedä.

– Iso ongelma on kuitenkin se maalintekijän puute. Eikä sieltä ole ketään tulossakaan. Nyt siellä on uutena Nico Williams. En sitäkään valintaa ihan… Potentiaalia on, mutta hänetkin on valettu tästä ihan samasta muotista. Kuka sieltä on tulossa sellaiseksi Fernando Torresin kaltaiseksi maalintekijäksi?

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Lue myös