Kun Marokko pudotti Espanjan MM-turnauksesta, viimeisen naulan arkkuun löi Achraf Hakimi Panenka-tyylisellä löysällä rangaistuspotkulla keskellä maalia. Se oli kohtalon ivaa. Hakimi on syntynyt ja kasvanut Getafessa, Madridin satelliittikaupungissa.

Hakimi, 24, edusti Real Madridia vuodesta 2006 vuoteen 2020. Kahden viimeisen vuoden kuluessa hän on noussut puolustajien eturiviin; suurenmoiset suoritukset talven arvokisoissa eivät ole tulleet yllätyksenä.

Achraf Hakimin isä Hassan Hakimi selitti Cadena SERin haastattelussa, että hänen poikansa olisi voinut aloittaa uransa myös Atlético Madridissa.

– Hän kävi näytillä Atléticossa. He halusivat kiinnittää hänet. He tarjosivat sopimusta, mutta me sanoimme ei, koska samalla viikolla kävimme kokoustamassa Real Madridin kanssa. Minun mielestäni oli parempi, että hän allekirjoittaisi sopimuksen Real Madridin kanssa.

Achraf Hakimi olisi ollut edustuskelpoinen Espanjan maajoukkueessa. Hän harjoitteli La Rojan nuorisomaajoukkueessa, mutta päätti aikuisiällä sitoutua Marokon maajoukkueeseen.

– Alle 19-vuotiaiden joukkue soitti [Achrafille ja pyysi] häntä pelaamaan Fuenlabradassa. Heti kun hän lähti, hän sanoi, ettei [ollut] pitänyt siitä. Jo tuolloin hän kävi usein Marokossa. Hän lähtee [harjoituksista] ja sanoo: ”En tule takaisin.” En tiedä, mitä [oli] tapahtunut. Hän sanoi: ”En tykkää siitä.” Autossa hän kertoi minulle, ettei palaa [sinne enää], mutta hän ei kertonut miksi, Hassan muisteli.

– Annan pojalleni vapauden. Kiitän Espanjaa kaikesta. Minulla ei ole koskaan ollut mitään pahaa sanottavaa Espanjasta. Minusta näin on parempi.

Hassan Hakimi antaa ymmärtää, että hänen poikansa tuntee läheisyyttä Marokkoon. Achraf Hakimi ja muu Marokon maajoukkue pelaavat tänään keskiviikkona paikasta MM-loppuottelussa, kun he kohtaavat Ranskan Suomen aikaa iltayhdeksältä.