Gerard Piqué lopettaa pelaajauransa.

Piqué tiedotti päätöksestään torstaina. Hän pelaa viimeisen ottelunsa Camp Noulla lauantaina.

35-vuotias toppari on jäänyt syyskaudella hyvin pienelle vastuulle. Piqué sanoi aikoinaan lopettavansa uransa huomatessaan, ettei ole enää hyödyllinen pelaaja Barcelonalle.

Barcelonan päävalmentaja Xavi kehui Piquétä perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Piqué ansaitsee kaikki barcelonismon kunnianosoitukset ja kehut uransa vuoksi. Hän päätti näin. Piqué ei tuntenut itseään enää yhtä tärkeäksi ja hyödylliseksi. Olen itsekin ollut samassa tilanteessa. Siinä vaiheessa on normaalia astua syrjään. Se on kunnioitettava teko, koska hänen sopimuksensa on vielä voimassa. Hän osoittaa uskomattoman suuruutensa. Hän ansaitsee kaikki kehut. Piqué ansaitsee vain parasta. Barcelonismon on kunnioitettava ja arvostettava häntä sellaisena kuin on, eli legendana.

Kesällä Xavi totesi Piquélle, ettei toppari saisi juurikaan peliaikaa, mutta Piqué päätti taistella peliajan eteen. Lopulta hän ei onnistunut tavoitteessaan, eli avauskokoonpanoon palaamisessa.

– Se keskustelu kesällä oli yksi urani vaikeimmista päivistä. Arvostan paljon Piquétä, mutta kaikki olemme olleet samassa tilanteessa. Itsekin olen ollut siinä tilanteessa ja sitä on vaikea käsitellä. Saimme tietää Piquén päätöksestä tällä viikolla. On varmaa, että minulla on suuri vastuu tästä, mutta olen katsonut, mikä on parasta joukkueelle ja seuralle. Se oli vaikeaa. Piqué oli pitkään joukkuetoverini, mutta tällaista tämä on. Minun on tehtävä päätöksiä. Se on epäkiitollinen rooli.