Barcelonan Gerard Piqué ilmoitti torstaina lopettavansa pelaajauransa.

Piqué kertoi pelaavansa lauantaina uransa viimeisen ottelun Barcelonan isännöidessä Almeríaa La Ligassa. Lue lisää täältä.

Marcan saamien tietojen mukaan Piqué harkitsi päätöstään viikkojen ajan.

Piqué uskoi kauden alussa kykenevänsä jälleen nousemaan avauskokoonpanoon, mutta niin ei ole tapahtunut. Barcelonan päävalmentaja Xavi on antanut Piquélle hyvin vähän peliaikaa ja Piqué on ollut käytännössä topparihierarkian viimeisellä sijalla koko syksyn.

35-vuotias Piqué sai valtavasti kritiikkiä muutama viikko sitten, kun Barcelona jäi 3-3 -tasapeliin Internazionalen kanssa Mestarien liigassa. Tasapeli oli Barcelonalle suuri takaisku ja se käytännössä varmisti sen, ettei seura pelaa Mestarien liigan pudotuspeleissä. Piqué teki ottelussa muutaman radikaalin virheen.

Piqué tiesi epäonnistuneensa ottelussa, mutta ei odottanut saavansa niin valtavaa kritiikkiryöppyä. Marcan mukaan Piqué on tietoinen, että myös Barcelonan seurajohto levitti topparista kritiikkiä mediaan, sillä seura halusi Piquén poistuvan valtavan palkkansa vuoksi.

Piqué ilmoitti lopettamispäätöksestään puheenjohtaja Joan Laportalle viime viikolla. Laporta halusi järjestää Piquélle lehdistötilaisuuden, jossa osapuolet selittävät tilanteen, mutta Piqué ei suostunut siihen.

LUE LISÄÄ: Cope: Uransa lopettavalta Gerard Piquéltä upea ele Barcelonalle

Gerard Piqué lopettaa uransa – Carles Puyol: ”Olen shokissa”