Real Madridin viime kausi sujui loistavasti. Real Madrid voitti La Ligan ja Mestarien liigan. Kausi oli siten todellinen jättionnistuminen etenkin Mestarien liigan voiton myötä. Sarjamestaruus varmistui jo huhtikuun lopussa. Real Madrid sai syyskaudella kritiikkiä peliesityksistään, vaikka tuloksellisesti ottelut sujuivat mallikkaasti muutamaa heikompaa kamppailua lukuun ottamatta. 

Vuodenvaihteeseen mennessä Real Madrid oli menettänyt pisteitä viidessä sarjaottelussa ja johti La Ligaa viiden pisteen erolla Sevillaan. Kevätkaudella Real Madrid paransi merkittävästi peliesityksiään ja pelasi loistavan kauden jälkimmäisen puoliskon. Ruma 0-4-tappio Bernabéulla Barcelonalle oli lopulta vain kauneusvirhe, ja Real Madrid porskutti ylivoimaiseen sarjamestaruuteen.

Copassa matka tyssäsi puolivälieriin, kun Athletic voitti Real Madridin San Mamésilla loppuhetkien maalilla 1-0.

Real Madrid juhlimassa Mestarien liigan voittoa kauden 2021-22 päätteeksi. Kuva: Getty Images.
Real Madridin viime kausi päättyi Mestarien liigan voittoon. Kuva: Getty

Mestarien liigan lohkovaihe sujui vakuuttavasti. Kuudesta lohko-ottelusta tuloksena viisi voittoa ja Bernabéulla Sheriff Tiraspolille kärsitty yllättävä tappio. Real Madrid eteni lohkoykkösenä pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä Real Madrid kohtasi kilpailun kovimmat joukkueet, ja oli jokaisessa otteluparissa enemmän tai vähemmän ongelmissa, mutta onnistui siitä huolimatta kampeamaan itsensä toistuvasti jatkoon. 

Neljännesvälierissä PSG johti otteluparia 2-0 noin puoli tuntia ennen loppua, mutta Real Madrid nousi kuolleista vain vartissa ja eteni jatkoon yhteismaalein 3-2. Puolivälierissä Chelseaa vastaan Real Madrid oli kymmenen minuutin päässä putoamisesta, mutta nousi jälleen kuin ihmeen kaupalla henkiin ja vei otteluparin nimiinsä jatkoajalla. 

Välierissä vastaan asettui Manchester City. Avausosa Englannissa päättyi 3-4-tappioon, ja jälkimmäisessä osassa Real Madrid oli vain lisäajan päässä putoamisesta. Kaksi salamamaalia vei ottelun jatkoajalle ja Real Madrid nousi jo kolmannen kerran haudan partaalta jatkoon.

Finaalissa Real Madrid kohtasi Liverpoolin. Liverpool kykeni luomaan useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta Thibaut Courtois seisoi päällään ja piti joukkuettaan pystyssä. Vinícius viimeisteli ottelun ainoan maalin ja Real Madrid juhli historiansa 14. Mestarien liigan voittoa.

Kausi 2022-23 käynnistyi myös vakuuttavasti, kun UEFA Super Cupin finaalissa Helsingin Olympiastadionilla Eurooppa-liigan voittanut Eintracht Frankfurt jäi selvästi jalkoihin maalein 2-0.

Lue kaikki Real Madridin ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21