Carlo Ancelotti palasi viime kaudeksi Real Madridiin. Ancelotti tunnetaan loistavana ihmisjohtajana ja pelaajien kanssa läheisenä valmentajana, joka välttää viimeiseen asti konfliktien syntymistä. Ennen viime kauden alkua Ancelottin pestaaminen herätti kritiikkiä, sillä häntä pidettiin liian kunnianhimottomana valintana. Ancelotti ei kuulunut Real Madridin ykkösvaihtoehtoihin, sillä tiettävästi ainakin Mauricio Pochettino, Antonio Conte ja Massimiliano Allegri ajoivat edelle.

Vuotta myöhemmin on helppo sanoa Real Madridin onnistuneen päävalmentajan valintaprosessissaan. Ancelotti tuo seuraan tarvittavaa stabiiliutta, eikä astu seurajohdon varpaille käytännössä koskaan.

Lisäksi pelaajat kunnioittavat kokenutta Ancelottia, joka on jälleen osoittanut osaavansa käsitellä pelaajiaan oikein. Käytännössä yksikään Real Madridin pelaaja ei valittanut viime kaudella peliajastaan edes median välityksellä. Se on harvinaista, mutta samalla yksi todiste siitä, miten Ancelotti osaa käsitellä pienemmälle peliajalle jääneitä pelaajiaan.

Carlo Ancelottin paluu Real Madridiin sujui kuin ruusuilla tanssiminen. Kuva: Getty

63-vuotias italialaisvalmentaja peluuttaa Real Madridia tutussa 4-3-3-muodossa. Ancelottin Real Madrid kykenee pelaamaan tehokkaasti suoraviivaista jalkapalloa, jossa se käyttää hyväkseen muun muassa Toni Kroosin uskomatonta syöttötaitoa ja nopeita laitahyökkääjiään.

Ancelotti luottaa etenkin Viníciuksen ja Rodrygon haastokykyyn. Kaksikolle haetaan usein 1v1-tilanteita laidoille. Benzema häärii hyökkäyskolmanneksella varsin vapaassa roolissa ja tarjoaa tukea laidalla niin Viníciukselle kuin Rodrygolle.

Ancelottin alaisuudessa Real Madrid puolustaa huomattavasti paremmin ja tasaisemmin kuin aiemmin. Pallottomana se yrittää pysyä tiiviinä, kompaktina ja vaikeasti ohitettavana joukkueena, joka tykkää ajaa vastustajan pelin lähelle laitoja.

Pallo yritetään pitää poissa keskustasta ja vaara-alueilta. Laitahyökkääjät putoavat yleensä keskikentän kolmikon tueksi ja Benzema jää ylimmäksi prässääjäksi. Pallonriiston jälkeen Real Madrid yrittää pelata pallon mahdollisimman nopeasti laidalle aloittaakseen vastahyökkäyksen.

Real Madridin ihanneavaus.

Lue kaikki Real Madridin ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21