Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti luottaa tuttuihin pelaajiin. Ancelotti ei juurikaan käytä rotaatiota, ja peluuttaa usein samaa avauskokoonpanoa ottelusta toiseen. Viime kaudella se tuotti tulosta paremmin kuin moni osasi odottaa.

Thibaut Courtois’n, Luka Modricin, Casemiron, Viníciuksen ja Karim Benzeman kaltaiset pelaajat muodostavat Ancelottin Real Madridin rungon. Sen päälle on helppo rakentaa, sillä edellä mainitut pelaajat kuuluvat pelipaikkansa ehdottomaan parhaimmistoon maailmassa.

Courtois pelasi upean viime kauden. Jos Courtois sai etenkin ensimmäisellä kaudellaan kritiikkiä epävarmoista otteistaan, on nyt helppo sanoa, että ne ovat toden totta taakse jäänyttä elämää. Courtois oli viime kaudella maailman paras maalivahti ja yksi suurimmista yksittäisistä syistä sille, minkä vuoksi Real Madrid menestyi niin hyvin.

Monet keskittyvät ymmärrettävästi Courtois’n suorituksiin Mestarien liigassa, mutta maalivahti pelasi myös kerrassaan mahtavan sarjakauden. Ilman Courtois’ta Real Madridin ero toiseksi sijoittuneeseen ei suinkaan olisi ollut 13 pistettä, vaan todennäköisesti ainakin puolet pienempi. Courtois on alkavallakin kaudella Real Madridin ehdoton kantava voima.

Karim Benzema on tällä hetkellä maailman paras hyökkääjä. Kuva: Getty

34-vuotiaalla Benzemalla on allaan uransa paras kausi. Hyökkääjä on noussut viime vuosina maailman parhaiden maalintekijöiden joukkoon. Viime kausi oli suorastaan täydellinen, ja häntä pidetäänkin suurimpana Ballon d’Orin voittajasuosikkina. Real Madridin kapteeniksi noussut Benzema iski viime kaudella 46 ottelussa yhteensä 44 maalia ja antoi 15 maalisyöttöä.

Parasta monipuolisessa Benzemassa on se, että Ancelotti saa hänestä paljon muutakin irti kuin ainoastaan maaleja ja maalisyöttöjä. Benzema on oleellinen osa Real Madridin pelinrakentamista. Benzema hakee palloa alhaalta, jakaa sitä laidoille, on loistava kombinaatiopelaamisessa ja hakeutuu boksiin viimeistelemään hyökkäyksiä.

Vinícius teki todellisen läpimurtonsa viime kaudella. 22-vuotias vasen laitahyökkääjä muodosti huippututkaparin Benzeman kanssa. Vinícius pelasi viime kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien 52 ottelussa, joissa syntyi yhteensä 22 maalia ja 20 maalisyöttöä. Benzeman tapaan Viníciuksen viime kautta voi pitää jättionnistumisena, sillä aiemmin nuori hyökkääjä sai huomattavaa kritiikkiä etenkin maalintekotaidostaan.

Viime kaudella Vinícius viimeisteli kuin vanha tekijä ja osoitti nousseensa todelliseen eliittiin pelipaikallaan. Se vei kolmisen vuotta, mutta nyt Real Madrid saa kiittää onneaan, ettei se laittanut Viníciusta myyntiin muutaman heikomman kauden jälkeen.

Lue kaikki Real Madridin ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21