Real Madrid on La Ligan ennakkosuosikki numero 1. Barcelona on vahvistanut vakuuttavasti joukkuettaan, mutta siitä huolimatta Real Madrid lähtee kauteen suurimpana mestarisuosikkina.

Real Madrid oli viime kaudella ylivoimainen La Ligassa. Nyt ero Barcelonaan ja Atléticoon pienentynee, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö Real Madrid voisi jälleen voittaa mestaruutta. Real Madridilla on jalkeilla äärimmäisen laadukas joukkue, jolla ei ole sen suurempia puutteita.

Real Madridin edellisistä peräkkäisistä sarjamestaruuksista on kulunut jo lähes 15 vuotta, joten nyt sillä on loistava sauma rikkoa kyseinen tilastokummajainen. Barcelona on alkavalla kaudella huomattavasti vahvempi ja ennen kaikkea tasapainoisempi kuin viime kaudella ja antaa Real Madridille todellisen vastuksen.

Siitä huolimatta Real Madridilla on kaikki avaimet käsissään. Jos Thibaut Courtois, Karim Benzema ja Vinícius pelaavat viime kauden tasollaan, voittanee Real Madrid La Ligan mestaruuden.

Mestarien liiga on eri asia. Real Madridilla ei ole Euroopan parasta pelaajamateriaalia, mutta se osoitti viime kaudellakin kykenevänsä vaikka mihin. Real Madridia ei kannata sulkea alkavallakaan kaudella ulos Mestarien liigan voittajasuosikeista – ei suinkaan.

Lue kaikki Real Madridin ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21