Real Madrid vahvisti jo kesäkuun alussa Antonio Rüdigerin ja Aurélien Tchouaménin hankinnat. 

Rüdiger saapui Real Madridiin vapaana agenttina. Rüdiger ei allekirjoittanut jatkosopimusta Chelsean kanssa ja siirtyi Espanjaan ilmaiseksi allekirjoitettuaan nelivuotisen sopimuksen.

Lähtökohtaisesti Rüdiger on loistava vahvistus Real Madridille. Rüdiger tuo Real Madridin puolustukseen fyysisyyttä, kaksinkamppailukykyä ja ennen kaikkea johtajuutta. 29-vuotias saksalaistoppari muodostanee avauskokoonpanon toppariparin Éder Militãon kanssa ja David Alaba siirtyy siten vasemmaksi laitapuolustajaksi.

Real Madrid maksoi Tchouaménista AS Monacolle tiettävästi noin 80 miljoonaa euroa. Siirtosumma voi kasvaa erilaisten bonusten myötä sataan miljoonaan euroon. 22-vuotias kookas keskikenttäpelaaja kuului AS Monacon ehdottomiin avainpelaajiin ja iästään huolimatta pelipaikkansa parhaimpiin yksilöihin Ranskan pääsarjassa.

Tchouaméni tuo uuden vaihtoehdon keskikentälle. Kuva: Getty

Siirtosumma on luonnollisesti todella suuri, mutta Real Madrid panostaa tulevaisuuteensa ja rakentaa sitä Tchouaménin kaltaisten huippunuorukaisten ympärille. Nouseeko Tchouaméni avauskokoonpanoon alkavalla kaudella? Tuskin ainakaan alussa, mutta Real Madridin kannattaa ajaa hänet sisään, sillä jo legendaariseksi muodostanut keskikentän kolmikko Luka ModricCasemiroToni Kroos ei ole ikuinen.

Isco ja Marcelo jättivät Real Madridin vapaina agentteina. Se ei vaikuta sen suuremmin joukkueeseen ainakaan pelillisesti, sillä kaksikko jäi edellisten vuosien aikana olemattomalle vastuulle. Isco sai edellisen kerran huomattavasti peliaikaa kaudella 2017-18. Marcelo kautta myöhemmin. Isco löysi lopulta tiensä Sevillaan.

Luka Jovic lähti niin ikään ilmaiseksi. Hän siirtyi Fiorentinaan. Real Madrid maksoi Jovicista kolme vuotta sitten yli 60 miljoonaa euroa, mutta hän ei saanut missään vaiheessa sen suuremmin peliaikaa. Real Madrid saa 50 prosenttia Jovicin seuraavasta siirtosummasta, jos Fiorentina myy hänet muihin maisemiin.

Muun muassa Marco Asension ja Dani Ceballosin tilanteet ovat edelleen auki. Kummankin sopimus seuran kanssa päättyy alkavan kauden jälkeen, eikä Real Madrid aio tarjota heille jatkosopimusta. Madridilasmedian mukaan Real Madrid on halukas myymään Asension tämän kesän siirtoikkunan aikana, sillä seura tietää saavansa hänestä merkittävän, noin 30-40 miljoonan euron siirtosumman.

Real Madrid ei halua päästää häntä lähtemään vapaana agenttina vuoden päästä, joten myynti lienee ainoa vaihtoehto. Asensio on itsekin todennut haluavansa enemmän peliaikaa, eikä ole sulkenut lähtöä pois julkisuudessa.

Lue kaikki Real Madridin ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21