Barcelonalle jo useampi viime kausi on ollut jokseenkin kaoottinen – tavalla tai toisella.

Viime kaudella seura veti uudet pohjat, kun muistellaan tapauksia Lionel Messi, Antoine Griezmann, Ilaix Moriba, Sergio Agüero ja Ronald Koeman.

Kesken kauden puikkoihin tuli Xavi, joka pääsee nyt aloittamaan hommat puhtaalta pöydältä – ja huomattavasti paremmalla materiaalilla. Ovi on käynyt molempiin suuntiin, mutta Barcelona on vahvistunut niin paljon monella eri osa-alueella, että se ei voi taistella mistään muusta kuin kaikkien kilpailuiden voittamisesta. Se, joka muuta väittää, valehtelee itselleen.

Täytyy muistaa, että viime kaudellakin kaikesta kaaoksesta huolimatta Barcelonan pisteodottama oli koko La Ligan paras. Barcan pelaamisen sisältö oli siis sillä tasolla, että se olisi voinut voittaa sarjamestaruuden. Homma kaatui lopulta liian isoihin ja toistuviin virheisiin niin maalinteossa kuin puolustuspäässä.

Nyt Xavi on saanut aikaa, joukkue on ihan eri tilanteessa kuin vuosi sitten eivätkä pahimmat kilpailijat (Real Madrid ja Atlético Madrid) ole vahvistuneet erityisen paljon. Kaikki on siis mahdollista Barcelonalle, joskaan ilmaiseksi se ei mitään saa.

Real Madrid on Laliiga.comin toimituksen näkemyksen mukaan suurin ennakkosuosikki mestariksi, mutta helpolla Madrid ei näillä näkymin pääse. Barcelona on aivan yhtä vahva, joskaan ei ehkä aivan niin tasainen kuin Los Blancos.

Lue kaikki Barcelonan ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

  • Viime kausi (LUE)
  • Kesän siirtoikkuna (LUE)
  • Avainpelaajat (LUE)
  • Valmennus ja pelitapa (LUE)
  • Näin käy (luet parhaillaan)

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila