Vuodet vierivät ja Diego Simeone on edelleen Atléticon sielu. Alkava kausi on Simeonen 11. kokonainen kausi Atléticon peräsimessä. Simeone on nostanut vuosien saatossa joukkueen maailman parhaimpien joukkoon, vaikka itse seura ja sen johto ovatkin kaukana huipusta.

Viime kausi oli ensimmäinen, kun Simeonen Atlético ei kyennyt vastaamaan odotuksiin. Monet kuvailivat viime kauden Atléticoa Simeonen aikakauden huonoimmaksi. Sitä se olikin, mutta siitä huolimatta Atlético onnistui nostamaan itsensä La Ligassa kolmanneksi suurista vaikeuksista huolimatta.

Simeone sai viime kaudella ansaitusti kritiikkiä muun muassa Antoine Griezmannin liiallisesta peluuttamisesta, vaikka ranskalaishyökkääjä oli kaukana parhaasta vireestään ja näytti olevan jatkuvasti kadoksissa. Simeone vaati seurajohtoa hankkimaan Griezmannin viime vuonna, vaikka joukkue oli osoittanut muutamaa kuukautta aiemmin toimivansa loistavasti ilman ranskalaista. Simeone kantaa siten vastuun Griezmannin peliesityksistä, jotka eivät todellakaan vakuuttaneet viime kaudella.

Cholo Simeonen on saatava Atléticon puolustuspeli kuntoon. Kuva: Getty

Simeone on yrittänyt muovata Atléticosta hyökkäävämpää ja enemmän peliä dominoivampaa joukkuetta, mutta se ei ole yksinkertaista. Mestaruuskaudella se näytti onnistuneen hienosti, mutta toisaalta viime kaudella Atléticon peli oli kirjaimellisesti sekaisin etenkin syyskaudella. Atléticon ykkösprioriteetti alkavalla kaudella on saada puolustus kuntoon.

Atlético ei tule koskaan olemaan maailman laadukkain joukkue hyökkäyspäässä, mutta sillä on edelleen kaikki ominaisuudet palata entiselle tasolleen puolustuksessa – ja lisäksi valmentaja, joka kykenee toteuttamaan sen.

Edelliset vuodet ovat olleet pelillistä vuoristorataa, eikä Atlético ole enää ollut puolustuksellisesti yhtä laadukas kuin ennen. Aiemmin se oli Atléticon suurin ase, mutta viime kaudella Atlético näytti kokonaisuudessaan aseettomalta. Se on huolestuttava merkki.

Lue kaikki Atléticon ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21