Atléticon taloustilanne on väitetysti varsin heikko. Seura on päässyt kymmenen vuotta putkeen Mestarien liigaan, voittanut sarjamestaruuksia ja menestynyt mukavasti Euroopassa, mutta silti sillä on merkittäviä taloudellisia ongelmia vuodesta toiseen.

Madridilaismediassa monet ovat kummastelleet, mihin Atléticon rahat menevät. Seuralle tekee vaikeaa maksaa yli kymmenen miljoonan euron siirtosummia, mutta samaan aikaan toimitusjohtaja Miguel Ángel Gil Marín ja puheenjohtaja Enrique Cerezo nousevat jatkuvasti Forbesin listauksissa kohti Espanjan rikkaimpia ihmisiä. 

Simeonen aikakaudella Atlético on tehnyt reilusti alle sata miljoonaa euroa tappiota siirtomarkkinoilla, eli se on käyttänyt omaa rahaansa alle kymmenen miljoonaa euroa vuodessa hankintoihin. Se tarkoittaa pitkälti sitä, että Atlético käyttää pelaajahankintoihin ainoastaan ne rahat, jotka se saa omista myynneistään. Jos seura ei myy pelaajia, on uusien hankkiminen mahdotonta.

Vaihtopenkki tullee Moratalle tutuksi alkavalla kaudella. Kuva: Getty

Atléticon kesä siirtomarkkinoilla on ollut siten hyvin hiljainen. Álvaro Morata ja Saúl palasivat lainoiltaan. Madridilaismedian mukaan Morata on Simeonen suunnitelmissa joukkueen vitoshyökkääjä. Morata on Atléticon ainoa puhdas kärki, mutta Simeone luottaa ennemmin muihin vaihtoehtoihinsa.

Saúl on pitkälti samassa tilanteessa keskikentällä. Atlético ei olisi tiettävästi halunnut kumpaakaan takaisin, sillä Moratan ja Saúlin palkat ovat valtavia, eivätkä he kuulu Simeonen suunnitelmiin. Atlético ei ole onnistunut myymään kumpaakaan, joten kaksikko pelannee alkavalla kaudella seurassa.

Suurin murheenkryyni oli oikean laitapuolustajan pelipaikka. Atlético myi Kieran Trippierin tammikuussa 14 miljoonalla eurolla Newcastleen, vaikka puolustajan sopimuksessa oli 40 miljoonan euron ulosostopykälä.

Atlético hankki Daniel Wassin Trippierin väliaikaiseksi korvaajaksi, vaikka hän ei ole puhdas oikea laitapuolustaja. Wass loukkaantui heti helmikuun alussa, eikä häntä ole nähty kentillä sen koommin. Atlético haki lopulta uutta laitapuolustajaa seitsemän kuukauden ajan ja päätyi hankkimaan Nahuel Molinan Udinesesta. Molina on Argentiinan A-maajoukkuepelaaja ja kykenee pelaamaan myös wingbackina. Molinan hankinnan myötä Marcos Llorente ei joudu enää pelaamaan laitapuolustajana.

Atlético teki kesään 2027 ulottuvan jatkosopimuksen 21-vuotiaan Manu Sánchezin kanssa ja lainasi hänet kolmannen kerran Osasunaan. Vitolo lähti lainalle Las Palmasiin. Lisäksi seura hankki hienon kauden Portugalin pääsarjassa pelanneen Samuel Linon Gil Vicentestä noin 6,5 miljoonalla eurolla ja lainasi hänet Valenciaan.

Lue kaikki Atléticon ennakkoartikkelit alla olevista linkeistä:

Kaikki ennakkoartikkelit löytyvät täältä.

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: @tuukka_21