Barcelona on parhaillaan harjoitusleirillä Yhdysvalloissa.

Seuran puheenjohtaja Joan Laporta käväisi ESPN:n haastattelussa ja puhui muun muassa Euroopan Superliigasta. Barcelona on edelleen Real Madridin ja Juventuksen kanssa mukana Superliigassa, vaikka idea ammuttiin alas vain muutamassa päivässä, kun muut yhdeksän seuraa jättivät kilpailun.

– Tällä hetkellä lähestymme Superliigaa rauhassa. Emme halua suututtaa ketään. Puhumme parhaillaan erilaisten instituuttien kanssa Euroopassa. Oli ne sitten poliittisia tai urheilullisia. Yritämme tehdä Superliigasta maailman viehättävimmän kilpailun. Olemme avoimia keskustelulle, mutta Superliigasta on luvassa kilpailu, jossa seurat saavat itse tehdä omat päätöksensä.

– Euroopan Superliiga voi olla maailman viehättävin kilpailu, jos teemme sen oikein ja olen vakuuttunut siitä, että teemme sen oikein.

Barcelona on tunnetusti melkoisissa talousvaikeuksissa. Laportan mukaan tilanne on paranemaan päin.

– Tällä hetkellä netto-omaisuutemme on positiivinen. Noin kuukauden aikana olemme tienanneet 650 miljoonaa euroa. 25 prosenttia TV-oikeuksista on myyty ja se toi meille paljon rahaa. Seura on matkalla terveempään suuntaan. Taloudellisesti seura on paremmassa tilanteessa saadun rahamäärän myötä. Olemme kyenneet maksamaan sadan miljoonan euron edestä velkaa Goldman Sachsille.

Edit 13.50: Juttua muokattu. Barcelona ei suinkaan ole maksanut velkaa pois sadan euron, vaan sadan miljoonan euron edestä.