Cristiano Ronaldo puhuttaa jälleen jalkapallomaailmaa työkuvioillaan. Luotettavien mediatietojen perusteella voidaan väittää, että Ronaldo pyrkii pois valioliigaseura Manchester Unitedista. Viimeisimmistä vaiheista uutisoivat madridilaisaviisi AS sekä Sky Sportsin Angelo Mangiante, joiden mukaan Ronaldoa edustava agentti Jorge Mendes olisi eilen maanantaina tavannut Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan. Kokouksessa Mendes tarjosi Ronaldoa Barcelonalle. Viime kesänä Laporta itse oli vakavasti puntaroinut Ronaldon hankinnan mahdollisuutta ennen kuin United osti tämän Juventuksesta.

Toteutuessaan Ronaldon muutto Barcelonaan olisi sensaatio, tietenkin syystä että hän edusti Real Madridia vuodet 2009–18 ja kasvoi siellä seuraikoniksi. Jos hänen neljän vuoden takainen siirtonsa Juventukseen tituloitiin Italiassa ”vuosisadan siirroksi” ja viime kesän United-kauppa rikkoi suosiollaan ennätyksiä, tarjoaisi paluu Espanjan pääsarjaan yhden spektaakkelin lisää.

On pitkä matka kuitenkin mahdollisen siirron toteutumiseen. Etenkin Bayern Münchenin ja Napolin kerrotaan olevan kiinnostuneita Ronaldosta, minkä lisäksi Chelsean uusi omistaja Todd Boehly on mestaroinut urheilutoimenjohtajan töitä neuvotellessaan Mendesin kanssa.

On mahdollista, että Mendes käyttää tapaamistaan Barça-johdon kanssa houkutellakseen muita seuroja kilpailemaan Ronaldosta. Toisaalta Barcelona voi samalla tavalla paineistaa Bayern Müncheniä tekemään päätöksiä Robert Lewandowskin suhteen. Lewandowskin, 33, sopimus päättyy ensi kesänä. Anomalla siirtoa Barcelonaan hän on tänä kesänä tehnyt Bayernille selväksi, ettei hän halua viettää uransa viimeisiä pelivuosiaan Allianz Arenalla.