Barcelona on ollut jo muutaman kuukauden ajan aktiivisesti Robert Lewandowskin kintereillä.

Lewandowski haluaa jättää Bayern Münchenin ja on jo päässyt Barcelonan kanssa sopuun kolmivuotisesta sopimuksesta, mutta Bayern on hylännyt kaikki kolme Barcelonan tarjousta.

Bayernin seurajohdosta on todettu julkisuuteen, ettei Lewandowski ole myynnissä, eikä seura aio myydä häntä tänä kesänä muihin maisemiin. 33-vuotiaan hyökkääjän sopimus Bayernin kanssa päättyy vuoden päästä.

Lewandowski on sen sijaan useaan otteeseen sanonut mediassa pelanneensa jo viimeisen ottelunsa Bayernissa. Hyökkääjä on todennut, ettei aio jäädä Bayerniin ja haluaa siirtyä muualle – eli tässä tapauksessa Barcelonaan.

Barcelonan sisäpiiriin kuuluva toimittaja Gerard Romero paljasti torstai-iltana Lewandowskin ja Barcelona-luotsi Xavin tavanneen toisensa Ibizalla ravintolassa. Kyseessä oli puhdas sattuma, sillä molemmat lomailevat samassa paikassa. Kaksikko puhui hetken aikaa ja Romeron mukaan Lewandowski kertoi Xaville olevansa edelleen valmis tekemään kaikkensa siirtyäkseen Barcelonaan.