Kun FC Barcelona hävisi kiirastorstaina Camp Noulla Eintracht Frankfurtille Eurooppa-liigan puolivälierissä ja menetti viimeisenkin mahdollisuutensa pokaaliin tällä kaudella, ei kitkerä tappio ollut ainoa puheenaihe. Katkeruutta lisäsi se, että kotiottelusta tuli miltei vieraspeli, sillä stadionille saapui peräti 35 000 Eintracht Frankfurtin kannattajaa. Eli huomattavasti enemmän, kuin lippukiintiön puitteissa olisi ollut mahdollista. Eintrachtin kiintiö peliin oli 5 000 lippua.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta astui tiistaina median eteen ja kommentoi torstaista lippufiaskoa. Laporta teki selväksi, että syyllisiä skandaaliin olivat Barcelonan jäsenet ja kausikortin haltijat, mutta vastuu kuuluu seuralle.

– Emme myyneet ylimääräisiä lippuja saksalaisille. Jotta vastaava ei toistu, aiomme suosia digitaalisia pääsylippuja ja pyrkiä lisäämään Barcelonan kannattajien läsnäoloa. Seura ei ole syypää tapahtuneeseen, mutta on siitä päävastuussa, Laporta totesi.

– Ennen mitään muuta kiitän kaikkia seuran jäseniä, jotka menivät otteluun, ja pyydän anteeksi kaikilta heiltä, jotka kokivat olonsa epämukavaksi. Epäviralliset toimijat, seuran ulkopuoliset toimijat ja lippuja jälleenmyyvät järjestöt hyödynsivät tilannetta.

Laporta kiisti Eintracht Frankfurtin väitteen siitä, että suurin osa saksalaisseuran kannattajista olisi mennyt stadionille ilman lippua. Tosiasiassa he saivat lippujaan Barcelonan kausikorttilaisilta, joista monet myivät lippujaan saksalaisfaneille.

– Noin 7 800 Barcan jäsentä osti lippunsa puoleen hintaan. Nuo liput päätyivät saksalaisten käsiin. Kurinpitovaliokunta tulee ryhtymään toimiin heitä vastaan.

– Puhuin otteluiltana (päävalmentaja) Xavin kanssa. Sanoin hänelle, että kaikki näytti siltä, että lippuja oli myyty eteenpäin paljon. Toisenlainen tunnelma olisi auttanut meitä, mutta haluamme voittaa myös vihamielisessä ilmapiirissä. Heitä oli 30 000, mutta 50 000 cúlea auttoi. Kuitenkin, kun Frankfurt teki maaleja, heidän faninsa kannattivat äänekkäämmin. Jos olisimme voittaneet, ei heitä olisi niin huomannut.

Barcelonan markkinointiosaston varapuheenjohtaja Lluis Venteo selitti lisäksi, että Barcelona päätti yhteistyön erään matkanjärjestäjän kanssa tämän toimittua epärehellisesti lipunmyynnin kanssa. Venteon mukaan Eintrachtin fanien runsaaseen läsnäoloon myös kotijoukkueen katsomonosissa loi tapahtumaan myös turvallisuusriskin.

– Ultraryhmät pysyivät hallinnassa, mutta tilanne oli odottamaton. Heidän fanikulttuurinsa on erilainen kuin meidän. He tulevat stadionille hyvin aikaisin, juovat ja hyppivät. Ongelma oli kotikannattajien katsomossa, Venteo selitti.

Laporta esitti samalla toiveen, että Barcelonan kannattajien tuki olisi mukana kauden loppusuoralla.

– Seura tarvitsee heitä loppukauden aikana. Hyvä vireemme on päättynyt, ja siksi tarvitsemme heitä. Jäljellä on vielä seitsemän finaalia. Emme halua nähdä katsomoa tyhjänä. Siksi pyydän kannattajaryhmää Grup d’Animació palaamaan.

Barcelonan pääsiäinen oli melkoinen kärsimysnäytelmä, sillä Eurooppa-liigasta putoamisen lisäksi Barcelona hävisi myös La Ligan kotipelinsä Cádizia vastaan. Kahta peräkkäistä kotitappiota sai hakea 19 vuoden takaa.

Uskonnolliseen vertaukseen turvautui myös Joan Laporta.

– Pääsiäisviikko oli kuin Kristuksen kärsimysnäytelmä. Aloitimme pettymyksellä kiirastorstaina ja päätimme pääsiäismaanantaina toisella pettymyksellä. Nyt meidän täytyy koota voimamme kauden loppusuoraa varten, Laporta sanoi.

Lähde: AS