Torstaina Eurooppa-liigasta pudonnut FC Barcelona haki maanantaina jatkoa seitsemän ottelun voittoputkelleen La Ligassa. Tehtävästä ei kuitenkaan tullut helppo, sillä Camp Noulle tuli vieraaksi Barcelonan ”pieni arkkivihollinen” Cádiz, jota Barcelona ei ollut pystynyt voittamaan kolmeen viimeiseen otteluun.

Vaikka Cádiz oli ennen illan peliä putoamisviivan alla, pani se Barcelonalle omilla aseillaan erittäin hyvin hanttiin. Barcelona piti avausjaksolla palloa, mutta ei saanut mitään vaarallista aikaan. Ensimmäisen puoliajan laukaukset kohti maalia tilastoitiin Barcan hyväksi 1-0.

Peli sai merkittävän piristysruiskeen 48. minuutilla, kun Cádiz onnistui tekemään johtomaalin. Jordi Alba menetti pallon keskialueella, ja Cádiz lähetti vaarallisen keskityksen boksiin. Marc-André ter Stegen torjui kaksi Rubén Sobrinon yritystä hyvillä reaktioillaan, mutta koska Barcan puolustus ei pystynyt estämään toistakaan reboundia, sysäsi Lucas Pérez paluupallosta joukkueensa 1-0-johtoon.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmin Barcelona hallitsi. Jeremias Ledesma venyi kuitenkin kerta toisensa jälkeen upeisiin torjuntoihin, nousten koko ottelun sankariksi. Vailla iskun paikkoja ei ollut silti Cádizkaan, vaan Álex Fernández pääsi erinomaiseen vetopaikkaan vartti ennen loppua. Kuti suuntautui kuitenkin ohi maalin.

77. minuutilla Barcelona vaihtoi kentälle tutun täsmäaseen Luuk de Jongin. Hollantilainen pääpelispesialisti pääsikin puskemaan miltei heti kulmapotkusta, mutta Ledesma oli maalilla jälleen tarkkana. Kaikkiaan argentiinalaisvahdille tilastoitiin kuusi torjuntaa, toinen toistaan hienompia.

12 - @Cadiz_CFEN goalkeeper Jeremías Ledesma 🇦🇷 has saved all 12 shots on target he has faced against Barcelona (3) and Real Madrid (9) in LaLiga this season. Conan.

Lisämaaleja ei nähty, joten Cádiz haki Barcelonasta arvokkaan voiton. Voitto oli sille ensimmäinen Camp Noulla, mutta kahden viime kauden neljästä keskinäisestä ottelusta pisteet ovat menneet Cádizin hyväksi 8-2. Real Madridin ja Barcelonan kotikentiltä Cádiz on hakenut tältä ja viime kaudelta kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä, häviämättä kertaakaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
2 victorias y 2 empates en los partidos del Cádiz en campo de Madrid y Barça en las dos últimas ligas.

El anterior equipo que puntuó en dos ligas seguidas en campo de Madrid y Barça fue el Oviedo de Irureta en 1990-91 y 1991-92.

Real Madrid saa asetella tuloksen myötä kuohujuomia jäihin. Barcelona jatkaa sarjan kakkosena, mutta Mestarien liigaan pääsemiseksi on sen edelleen voitettava pelejä. Real Betis on sarjassa viidentenä, mutta vain kolme pistettä Barcan takana, joskin ottelun enemmän pelanneena.

Barcelona oli hävinnyt kaksi kotipeliä peräkkäin viimeksi 19 vuotta sitten, joten Barca-faneilla oli ankea pääsiäinen.

2 - Barcelona have lost two home games in a row in all competitions for the first time since April 2003: 2-4 in LaLiga against Deportivo de La Coruña and 1-2 in Champions League against Juventus. Surprise.