Barcelonan pitkäaikainen luottotoppari Gerard Piqué on yhä raivoissaan seuran entiselle puheenjohtajalle Josep Maria Bartomeulle Barçagatesta.

Barçagate juontaa juurensa alkuvuonna 2020 paljastuneeseen kohuun, jossa Barcelonan kerrottiin palkanneen someyhtiö I3 Venturesin mustamaalaamaan seuraan liittyviä yksityishenkilöitä ja vaikuttajia, jotka olivat arvostelleet Bartomeun johtokuntaa.

I3 Venturesin lokakampanja kohdistui muun muassa Lionel Messiin ja Gerard Piquéen, seuraikoneihin Pep Guardiolaan ja Xaviin sekä puheenjohtajaehdokas Víctor Fontiin. Tarkoitus oli saattaa heitä ikävään valoon ja parantaa samalla Bartomeun imagoa.

Alun perin Piqué seisoi Bartomeun tukena, mutta lopulta hänelle selvisi, että seuran silloinen puheenjohtaja oli valehdellut hänelle päin naamaa.

– Miksi olen vihainen Bartomeulle? Koska hän valehteli minulle Barcagatesta. Kun seura palkkasi palveluita pelaajien kritisoimiseksi, hän kertoi Lionel Messille ja minulle päin naamaa, ettei hän tiennyt siitä mitään, Piqué kertoo The Wild Projectin YouTube-kanavalla.

– Kerroimme hänelle, että hyväksymme sen ja odotimme hänen ryhtyvän tarvittaviin toimenpiteisiin. Vasta myöhemmin sain tietää, että hän tiesi asiasta.

– Hän valehteli minulle päin naamaa näin vakavasta asiasta, ja sai minut näyttämään typerältä puolustaessani häntä.

Lisää Barçagate voit lukea täältä.