Madridilaislehti Marca haastatteli Atléticon puheenjohtajaa Enrique Cerezoa.

Jo vajaan 20 vuoden ajan Atléticon puheenjohtajana toiminut Cerezo otti kantaa muun muassa Diego Simeoneen, Antoine Griezmanniin ja siihen, miten tärkeää Mestarien liigaan osallistuminen Atléticolle on.

Simeone on valmentanut Atléticoa jo kymmenen vuoden ajan. Rajapyykki tuli täyteen 23. joulukuuta. Cerezolta tiedusteltiin, muistaako hän vielä sen päivän, kun Atlético nimesi Simeonen päävalmentajakseen.

– Muistelen sitä päivää suurella ilolla, koska Simeonen tuominen takaisin oli jo itsessään suuri ilonaihe, vaikken silloin tiennytkään, miten loistavia tuloksia saisimme hänen kanssaan. Kannattajat rakastivat jo valmiiksi Simeonea, joka oli jo toiminut muutaman vuoden valmentajana. Atléticon kannattajilla oli hänestä hienot muistot pelaajana. Olemme edelleen hyvin iloisia siitä, että hän valmentaa täällä, Cerezo totesi.

Atléticon kannattajat vihelsivät Griezmannille, kun hän palasi seuraan elo-syyskuun vaihteessa. Cerezon mukaan vihellykset ovat muuttuneet kannustukseksi.

– Kaikki tiesimme, miten loistava pelaaja Griezmann on. Vihellyskonsertit kestivät vain muutaman viikon ajan. Griezmannille viheltäneet kannattajat tukevat nyt häntä samalla tavalla kuin muitakin. Se oli odotettavissa, koska hän on loistava pelaaja ja auttaa Atléticoa menestymään.

Atléticolle Mestarien liigaan osallistuminen on taloudellisesti hyvin tärkeää, sillä se tuottaa seuralle vuosittain kymmeniä miljoonia euroja.

– Seuran taloudelle se on elintärkeää ja suorastaan fundamentaalista. Tavoitteemme jokaisella kaudella on päästä kolmen parhaan joukkoon La Ligassa. Joskus olemme ykkösiä, joskus kakkosia ja joskus kolmosia. Joka tapauksessa idea on päästä vuosittain mukaan Mestarien liigaan. Lisäksi tavoite on pelata hyvin Copassa ja jos mahdollista, voittaa se. Mestarien liigassa tavoite on edetä niin pitkälle kuin suinkaan mahdollista, mutta se on vaikea kilpailu.

Lähde: MARCA