Nyt se on virallista. Barcelonan argentiinalaishyökkääjä Sergio ”Kun” Agüero on ilmoittanut pelaajauransa päättyneen. Agüero on ollut jo pidempään pelaamatta sydänvaivojen vuoksi ja rytmihäiriöiden uskottiin johtavan uran aikaistettuun loppumiseen. Nyt tuo tieto on vahvistettu.

33-vuotias Agüero oli tilaisuudessa hyvin liikuttunut eikä ollut pystyä puhumaan. Vei oman aikansa ennen kuin Agüero sai sanoja suustaan, sillä liikutus otti vallan.

– Tämän tilaisuuden tarkoituksena on kertoa teille, että olen päättänyt lopettaa jalkapallon pelaamisen. Se oli elämäni vaikein päätös. Tein päätöksen terveyteni vuoksi, ja se oli kannaltani paras ratkaisu, Agüero lopulta aloitti.

– Lääkärit sanoivat minulle, että minun on parasta lopettaa. Tein päätöksen viikko sitten. Olen urastani ylpeä ja iloinen. Olen aina unelmoinut jalkapallon pelaamisesta, se oli haaveeni. En ikinä uskonut, että pääsisin Eurooppaan pelaamaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sergio Agüerolle uranlopettamisilmoitus oli erittäin kova paikka. Kuva: Getty Images

Agüero kiitteli tilaisuudessa perhettään ja pelikavereitaan saamastaan tuesta. Tulevaisuutta hän ei ole vielä paljon ehtinyt ajatella.

– Haluan selittää teille, että tein kaiken mahdollisen selvittääkseni, olisiko mikään toivoa (pelata), mutta sitä ei juuri ollut. En tiedä, mikä minua nyt odottaa. Tiedän, että on paljon ihmisiä, jotka rakastavat minua ja haluavat parastani. Poistun pää pystyssä.

Agüeron keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessa Camp Noulla oli paikalla koko FC Barcelonan pelaajisto, joka saapui vasta aamuyöllä Saudi-Arabiasta, jossa se kohtasi ystävyysottelussa argentiinalaisen Boca Juniorsin. Myös Agüeroa pitkään Manchester Cityssä valmentanut Pep Guardiola oli lentänyt Englannista paikalle entisen suojattinsa jäähyväisiin.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Alfredo Martínez

@Alfremartinezz
Toda la plantilla, que acaba de llegar de Arabia de madrugada, ha querido acompañar al Kun Aguero

Agüero siirtyi täksi kaudeksi Barcelonaan pelattuaan sitä ennen kymmenen kautta Manchester Cityssä. Barcelonassa hän ehti pelata vain viisi ottelussa, joissa minuutteja kertyi 165. Aikakirjoihin kirjattiin yksi tehty maali.

Hyvin Agüero muistetaan myös Atlético Madridista, jossa hän teki 230 virallisessa ottelussa tasan sata maalia.

Erityisesti Agüero jää historiaan valioliigalegendana, sillä hän on yksi sarjan kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Agüero ratkaisi kauden 2011-2012 päätöskierroksen lisäajan maalillaan Manchester Cityn ensimmäisen valioliigamestaruuden 44 vuoteen, ja on Cityn kaikkien aikojen paras maalintekijä. 390 ottelussa hän teki 260 maalia ja syötti 73.

Kaikkiaan Agüero voitti Valioliigan mestaruuden viisi kertaa, Eurooppa-liigan Atléticossa kerran, viime kesänä Copa Américan, olympiakultaa, kaksi alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta, yhden Valioliigan maalikuninkuuden ja lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

Agüeron lopettamisilmoituksen voi katsoa alla olevasta videoklipistä.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
Piel de gallina. 😢
Gracias por todo, @aguerosergiokun.