Atlético Madridilla on vaikea syyskausi meneillään. Hallitseva mestari on jäänyt sarjakärki Real Madridista jo kymmenen pisteen päähän, joskin ottelun vähemmän pelanneena. Tukalaa on myös Mestarien liigassa, sillä Atlético on lohkonsa viimeisenä. Sen on pakko voittaa tiistaina vieraissa Porto, jotta jatkopaikka heltiäisi.

Lauantainen kotitappio Mallorcalle oli yksi Atléticon kauden tähän saakka suurimmista pettymyksistä. Kausi on kuitenkin ollut aneeminen jo pidempään, eikä Atlético tunnu saavan itsestään parasta irti. Jos kurssi ei käänny pian, voi Atlético olla jo vuodenvaihteessa käytännössä ulkona kahdesta tärkeimmästä kilpailustaan.

Monessa muussa seurassa saattaisi tällaisessa tilanteessa valmentajan palli heilua, mutta ei Atléticossa. Diego Simeonelle tulee jouluaatonaattona täyteen kymmenen vuotta Atléticon johdossa. Vaikka joukkueella on juuri nyt vaikea vaihe, nauttii hän siitä huolimatta seurajohdon täyttä luottamusta.

Argentiinalaisvalmentaja on johdattanut Atlético Madridin kahteen La Ligan mestaruuteen, yhteensä kahdeksaan pokaaliin ja kahdesti Mestarien liigan loppuotteluun. Atléticon pelaajamateriaali ei ole ollut sarjan paras, ja kiitos menestyksestä on osoitettu Simeonen sekä hänen taktiikkansa, voitontahtonsa ja intohimonsa suuntaan. Juuri nyt seurassa on vaikea selittää, mistä puolustuksen repeily ja ailahteleva tulostaso johtuu, mutta luottamus Simeoneen ei silti horju.

Lauantain yllätystappion jälkeenkin Atléticon seurajohto on osoittanut tukensa sekä Simeonen valmennustiimille että pelaajilleen. Joukkue ei ole tarjonnut Simeonella sitä intensiteettiä ja aggressiivisuutta, jota valmentaja toivoo, mutta Simeonen asema ei ole vaarassa. Valmentajalle aiotaan antaa aikaa – vaikka tiistaina Mestarien liigassa kävisikin kylmät. Siitä huolimatta seurajohto seisoo Simeonen rinnalla vakaampana kuin koskaan.

Lähde: AS