Villarreal isännöi Barcelonaa lauantai-iltana Cerámicalla. Ottelu käynnistyy klo 22.00.

Villarrealin päävalmentaja Unai Emery käväisi lehdistötilaisuudessa perjantaina. Emeryltä kysyttiin mielipidettä Xavista, joka siirtyi Barcelonan peräsimeen kolmisen viikkoa sitten.

Emery ei tunne Xavia sen suuremmin kentän ulkopuolella, mutta tiedostaa täysin, millainen hän oli pelaajana.

– En tunne häntä juurikaan henkilökohtaisella tasolla, mutta minulle on kerrottu, miten vaativa hän oli pelaajana ja nyt valmentajana. Olen aina kuullut siitä. Hän ajatteli jo pelaajaurallaan kuin valmentaja. Mielestäni hän siirtyi Barcelonan valmentajaksi oikealla hetkellä ja olen saanut hyvän vaikutuksen hänestä. Xavi oli pelaajana hyvin fiksu, Emery kehui.

Emery odottaa Xavin vievän Barcelonaa sellaiseen suuntaan, jollaisena seura tunnettiin muun muassa Pep Guardiolan alaisuudessa.

– Barcelona on tottunut dominoimaan otteluita ja Xavi on elänyt sitä aikakautta, kun Barcelona dominoi pelitapahtumia. Odotan kohtaavamme siten joukkueen, joka haluaa dominoida pelitapahtumia ja riistämään pallon mahdollisimman nopeasti takaisin itselleen. Barcelona on ollut aina paras hallitsemaan palloa, mutta myös voittamaan sen nopeasti takaisin. Jos he onnistuvat siinä, tulee heistä todella hyvä joukkue.

Lue Xavin mietteitä täältä.