Barcelona ja Espanyol iskevät yhteen lauantai-iltana Camp Noulla. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 22.00.

Kauden ensimmäisen Barcelonan derbyn, eli derbi barcelonìn lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä seurat lähtevät otteluun tasapisteistä. Se on harvinaista. Sarjanousija Espanyol on pelannut lähtökohtiin nähden hienon alkukauden ja on kerännyt 13 ottelusta 17 pistettä. Barcelona on pelannut ottelun vähemmän ja on samassa pistemäärässä.

Camp Nou on ollut Espanyolille vaikea paikka.

Mundo Deportivo muistutti Barcelonan voittaneen 13 edellistä Camp Noulla pelattua derbyä. Barcelona on tehnyt niissä yhteensä 40 maalia ja Espanyol on onnistunut vain kolmesti maalinteossa. Edellisen kerran Espanyol nappasi täyden pistepotin Camp Noulta helmikuussa 2009. Espanyol oli silloin putoamisviivan alapuolella ja Barcelona johti La Ligaa. Kyseessä oli Pep Guardiolan ensimmäinen kausi Barcelonan peräsimessä.

Edellisen kerran seurat kohtasivat Camp Noulla kesällä 2020 koronaviruspandemian vuoksi aloitetun tauon jälkeen. Barcelona voitti ottelun 1-0 ja sinetöi samalla Espanyolin putoamisen Segundaan.

LUE MYÖS: Barcelonan derbyyn lähdetään harvinaisista asemista: ”Oli vuoden tärkein ottelu..”

Viikonloppuna pelataan kauden ensimmäinen Barcelonan derby – merkkaa paljon nuorukaiselle: ”Se oli kauden suurin ottelu..”