Tammikuun alussa 20 vuotta täyttävä Nico González on noussut kuluvalla kaudella Barcelonan edustusjoukkueeseen.

Keskikenttäpelaaja on saanut syyskaudella mukavasti vastuuta. Nico on päässyt La Ligassa viidesti avauskokoonpanoon ja lisäksi peliaikaa on tullut Mestarien liigassakin.

Mundo Deportivo haastatteli Nicoa ennen lauantaista Barcelonan derbyä, kun Espanyol vierailee Camp Noulla.

Kyseessä on Barcelonan tuoreen päävalmentajan Xavin ensimmäinen ottelu joukkueen peräsimessä. Nico on innoissaan Xavin saapumisesta Barcelonan päävalmentajaksi..

– Se on upeaa. Ei vain minulle, vaan kaikille. Näet Xavin harjoituksissa ja huomaat, miten kaikki ovat innoissaan ja kuuntelevat tarkasti, mitä Xavilla on sanottavanaan. Xavi on hyvin läheinen pelaajien kanssa ja olen vakuuttunut siitä, että hän auttaa meitä paljon.

Barcelonan derbyt ovat erityisiä Nicolle, joka on pelannut niitä junioreissa.

– Olen pelannut useita derbyjä, vaikka edustusjoukkueessa en olekaan vielä kohdannut Espanyolia. Junioriakatemiassa se oli kauden suurin ottelu. Derbyt elettiin hyvin intohimoisesti. Nyt toki myös, koska seuraavat kaksi ottelua ovat elintärkeitä meille. Kyseessä on Camp Noulla pelattava derby, joka on ensimmäinen minulle La Ligassa. Luvassa on upea ottelu.

– Luonnollisesti pelaaja, joka on viettänyt Barcelonassa yhdeksän vuotta elää derbyn eri tavalla kuin tänne muualta tullut pelaaja. Elät derbyjä erilaisella ja spesiaalilla tavalla, jos olet pelannut niitä paljon junioreissa. Haluan ehdottomasti päästä kentälle ja pelata Espanyolia vastaan.

Nico on vakuuttunut siitä, että Barcelona kykenee taistelemaan tällä kaudella pokaaleista.

– Totta kai voimme unelmoida pokaaleista ja odotan voivamme taistellakin niistä. Mestarien liigassa olemme elossa. La Ligassa ihmiset väittävät meidän olevan ulkona mestaruustaistelusta, mutta olen varma, että nousemme siihen mukaan, koska kautta on vielä paljon jäljellä. Koko joukkue on varma siitä. Celta-tasapelin jälkeen puhuimme joukkueen kesken ja nousemme varmasti. Se tasapeli oli meille suuri takaisku.

Lähde: Mundo Deportivo