Barcelona ja Espanyol iskevät yhteen lauantai-iltana kauden ensimmäisessä Barcelonan derbyssä, eli derbi barcelonìssa.

Sport haastatteli derbyn alla Barcelonan Eric Garcíaa. Nuori toppari on todennäköisesti Barcelonan avauskokoonpanossa lauantai-iltana.

García tiedostaa täysin, miten tärkeästä ottelusta on kyse. García pelasi lapsuudessaan lukuisia derbyjä edustaessaan Barcelonan junioriakatemiaa.

– Muistan hyvin, miten se oli meille vuoden tärkein ottelu, jota odotimme pitkään. Barcelonan ja Espanyolin välillä on suurin vastakkainasettelu. Se on hyvin erityinen ottelu ja nyt edustusjoukkueessa kaikki on paljon suurempaa ja tärkeämpää. Odotan derbyä innoissani. Kaikki tiedämme, että tämä ottelu on merkattu kalenteriin jo ajat sitten, koska kyseessä on hyvin tärkeä ottelu ja haluan pelata sen.

Espanyol ja Barcelona lähtevät derbyyn tasapisteistä. Se on harvinaista.

– Derbyt ovat aina erityisiä ja erilaisia. Ei sillä ole merkitystä, miten olet pelannut La Ligassa. Espanyol on pelannut hienon syyskauden ja heillä on paljon laatupelaajia, mutta meidän pitää luottaa itseemme ja jos olemme sillä tasolla, jolla on meidän on oltava, saamme derbystä hyvän tuloksen.

García tietää, millainen vaatimustaso Barcelonassa on.

– Barcelonassa on voitettava aina. On samantekevää, ketä vastaan pelaat. Tiedämme, millaista seuraa edustamme ja millaista logoa puolustamme ja nuo asiat pakottavat voittamaan. Tämän seuran edustaminen ei ole helppoa, koska Barcelona on maailman paras seura ja tiedät, että sinun on voitettava. Se on vastuu, jonka otamme vastaan.