”Pysäyttämätön.” Se oli se adjektiivi, jota käytimme otteluraportissamme Lionel Messistä, 34, kun Argentiina voitti Kolumbian rangaistuslaukauskilpailun jälkeen keskiviikkoaamuna Suomen aikaa. Tuloksella Kirpun kipparoima joukkue eteni Copa Américan finaaliin. Sunnuntaina odottaa hegemoniaottelu Brasiliaa vastaan.

Barcelonan entinen pitkäaikainen kapteeni onnistui pilkussaan Kolumbiaa vastaan. Hänen entinen kolumbialainen joukkuetoverinsa Yerry Mina, 26, ei onnistunut.

Mina oli vain muutamaa päivää aiemmin juhlinut Uruguayta vastaan upottamaansa rangaistuspotkuosumaa imemällä peukaloaan ja tanssimmalla harvinaisen villisti. (Maali ei edes ratkaissut kolumbialaisten jatkopaikkaa.)

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

CONMEBOL Copa América™️

@CopaAmerica
ESTAMOS MELOS, MINA 🇨🇴

#VibraElContinente #CopaAmérica

Näin ei käynyt Argentiinaa vastaan.

Kun Mina oli palaamassa häpeissään yhdestätoista metristä takaisin keskiympyrään, Messi otti tapahtuneesta lystin irti.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Luis Miguel Echegaray

@lmechegaray

Luis Miguel Echegaray

@lmechegaray
Last night, Argentina 🇦🇷 defeated Colombia 🇨🇴 in penalties & made it to the Copa América final thanks to a monumental performance from el rey @emimartinezz1. After saving pens from Yerry Mina & Davinson Sánchez, Emi saves one from Edwin Cardona #AVFC 🟣🔵
There was also a camera from @TyCSports focused just on Messi during the pens. Around 1:20 is when Dibu Martinez saves Yerry Mina’s pen and Messi yells BAILA AHORA! (Dance now) after the dancing YM did when he scored the pen against Uruguay

– Tanssi nyt! ärjyi Messi Minalle kerta toisensa jälkeen.

Mina edustaa nykyisin Evertonia, joten tilanteen mahdollisesti muodostama kitka ei kantaudu syksyyn.

Messin käytös oli hänen julkisuuskuvansa vastaista. Lapsena häntä pidettiin ujona ja hiljaisena, ja hän on ollut pitkään se ”kiltti”, ”hyvä” ja luotettava naapurinpoika.

Messi ei ole silti koskaan voittanut mitään merkittävää Argentiinan A-maajoukkueen paidassa, mikä on ymmärrettävästi kohottanut häneen kohdistettuja paineita. Neymarin johdattaman Brasilian päihittäminen Rio de Janeirolla varmasti hiljentäisi muutamat pubikävijät.

Samalla Argentiina saisi oivat lähtöaskeleet ensi vuoden MM-kilpailuihin. Argentiina on tavannut Brasilian viimeksi Copa Américan finaalissa 14 vuotta sitten.

Muokattu 8.6. klo 20.24: Otsikkoa muutettu. Yerry Mina on Lionel Messin entinen joukkuetoveri.