Barcelonaa ravisutti maanantaina tieto entisen puheenjohtajan Josep Maria Bartomeun sekä kolmen muun seuran merkittävän taustavaikuttajan pidätyksestä niin sanotun Barcagaten tutkintaan liittyen. Poliisi suoritti tutkimuksia Camp Noun arkistoissa ja epäilee seuratoimijoita talousrikoksista.

Pidätysten ajankohta on dramaattinen, sillä Barcelona valmistautuu juuri uuteen alkuun ja äänestää sunnuntaina Bartomeun seuraajasta. Kaikki kolme puheenjohtajaehdokasta ovat kommentoineet tapahtumia. Bartomeuta ja Bartomeun johtokuntaa aiemmin ankarasti arvostellut, ja epäluottamusäänestyksen keskeisenä puuhamiehenä ollut Joan Laportan päähaastaja Víctor Font otti kantaa tapahtumiin julkaisemansa tiedotteen kautta.

– Tämä on hyvin surullinen päivä barcelonismolle, Font kirjoitti.

Font muistutti, että syyttömyysolettama koskee kaikkia pidätettyjä. Samalla hän kuitenkin totesi tämän mittaluokan uutisten ”vahingoittavan seuran institutionaalista mainetta”. Siksi ilmaa olisikin syytä nopeasti puhdistaa.

– Tämä on taas yksi osoitus siitä, kuinka kiireellinen tarve meillä on kääntää lehteä ja rakentaa seuralle uusi malli. Kun seuraa hallitaan ilman täydellistä läpinäkyvyyttä, syntyy ongelmia, Font julisti.

[readmore from=Barcagate]

Fontin mukaan Barcelona on ajautunut valitettavaan tilanteeseen siksi, koska seuran toimintamallissa ei ole sijaa jäsenten osallistumiselle. Jäsenet eivät tunne koskaan koko totuutta seuran tapahtumista.

Lopuksi Font korosti, että hän on ainoa ehdokas, jonka valinnalla seura voi jännättää menneisyyden painolastit taakseen.

– Meidän täytyy pitää huolta siitä, että käännämme lehteä ja alamme rakentaa tulevaisuuden Barcaa uusin ideoin ja uusin toimintamallein.

LUE MYÖS:

Puheenjohtajaehdokas epäilee salaliittoa Barcagate-pidätysten takana: ”Haluaisin tietää, kuka antoi määräyksen”

Barcelonan ex-pomo Josep Maria Bartomeu pidätetty!

Tämä on Barcagate: Mistä Barcelonan ex-puheenjohtajan pidätyksessä on oikein kyse?

Barcelona antoi virallisen lausunnon pidätyksistä: ”Suurin mahdollinen kunnioitus oikeusprosessille”

El Mundo: Olivatko luottomiehen potkut vain hämäystä? Josep Maria Bartomeuta epäillään korruptiosta paisuvassa Barçagatessa

Barcagate pani seuran johtoportaan uusiksi – ”Barcelonaa uhkaa taloudellinen ja moraalinen konkurssi”

Nyt puhuu erovaatimuksen saanut Barcelonan varapuheenjohtaja: ”Bartomeu petti minut”

Nyt puhuu Barca-gaten aktiivisen osapuolen entinen työntekijä: ”Miljoona tarkkailusta on sulaa hulluutta”

Lionel Messi selitti sometulistumistaan: ”En tiedä, mitä hänen päässään liikkui”

Barca-gaten vaikutuksia: pelaajisto ymmällään, seuraajaehdokas vaatii puheenjohtajan eroa

Lisätietoja someskandaalista: näin Barcelonan väitetyn lokakampanjan kerrotaan toimineen

Lähde: Barcelona palkkasi someyrityksen puhdistamaan seurajohdon mainetta – ja kritisoimaan pelaajia